Microchip придоби още две компании


Microchip обяви придобиването на две компании - производителя на интелигентни mixed-signal решения Standard Microsystems Corp (SMSC) и на разработчика на 3D технология за разпознаване на жестове Ident Technology.
Сделката за SMSC е на обща стойност около 939 млн. щатски долара и се очаква да бъде финализирана в третото тримесечие на тази година.
"Смятаме, че интелигентните mixed-signal решения на SMSC, насочени към embedded приложения, са идеално допълнение към бизнеса на Microchip. Придобиването ще увеличи броя на решенията, които предлагаме благодарение на отличните нови продукти и възможности на SMSC", заяви за Electronics-Bulgaria.com Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip.
Основната дейност на SMSC е свързана с доставката на комуникационни решения, осигуряващи обмен на данни в автомобилни и електронни устройства, персонални компютри и други приложения. Компанията е базирана в Ню Йорк и има офиси и развойни центрове в Северна Америка, Азия и Европа, включително в София.
Освен за тази почти милиардна сделка, Microchip съобщи и за придобиването на германската компания Ident Technology, която разработва иновативни решения за разпознаване на жестове.
"Сделката ще ни позволи да увеличим своите възможностите в решенията за чувствителни на допир екрани и контролери за embedded пазара", обявиха от компанията.
Сумата, която Microchip е платила за Ident, не е известна, въпреки че през септември миналата година Robert Bosch Venture Capital инвестира около 7,1 млн. евро в Ident.
Сделката бе обявена в доклада на Microchip за четвъртото финансово тримесечие и за обобщените резултати от финансовата година, в рамките на която компанията придоби и калифорнийската Roving Networks, разработваща Wi-Fi сертифицирани приемо-предавателни устройства и FCC сертифицирани Wi-Fi и Bluetooth модули.
За тримесечието, което приключва на 31 март, Microchip има нетна печалба от 80,6 млн. долара и продажби от 338,9 млн. Тримесечието е осемдесет и шестото поредно, в което компанията е на печалба. Продажбите за тримесечието са били с 3% повече в сравнение с предходното и с 10,8% по-малко от същото тримесечие на миналата година.
За цялата година Microchip регистрира нетна печалба от 336,7 млн. долара при 1,38 млрд. приходи от продажби. Продажбите са намалели със 7% от 1,49 млрд. долара през предишната финансова година. Нетната печалба е спаднала с 21,5% в сравнение с 429,2 млн. през предишната финансова година.
"Смятаме, че нашите наличности и кратките срокове за доставка в съчетание със силното ни продуктово портфолио ни позиционират достатъчно добре, за да спечелим пазарен дял при микроконтролерите и аналоговите продукти", коментира Стив Санги.
Компанията обяви, че има добри очаквания и прогнозира продажби между 349,1 млн. и 362,6 млн. щатски долара в първото финансово и второто календарно тримесечие.
ВОДЕЩИ СТАТИИ
Оптимизация на енергопотреблението в хранително-вкусовата промишленост

Оптимизация на енергопотреблението в хранително-вкусовата промишленост

Практични решения на Резалта, които повишават конкурентоспособността Хранително-вкусовата промишленост в България се развива динамично с навлизането на нови технологии в бранша и все по-голям процент автоматизирани предприятия. Традиционно това е ... още
Моторни прекъсвачи

Моторни прекъсвачи

Отделните видове прекъсвачи са подходящи за различни приложения, но всички те имат основната функция за прекъсване на опасни токове, които могат да доведат до повреда на оборудването или окабеляването… ... още
Пластмаси с минерални филъри

Пластмаси с минерални филъри

Филърите придават на пластмасовите материали широк диапазон от свойства, включващ и такива, които обикновено не са присъщи за пластмасите, като например висока електро- или топлопроводимост ... още
Релета в автоматизацията – технологични новости

Релета в автоматизацията – технологични новости

Повратен момент в развитието на технологиите в областта се оказва разработването на IoT-базирани устройства, провокирано от потребността да се събират данни за автоматизираните индустриални процеси в реално време, както и тези данни да се анализират и разглеждат в ... още
Измервателна техника в целулозно-хартиената промишленост

Измервателна техника в целулозно-хартиената промишленост

Статията представя предимствата от измерването на параметри като pH и проводимост в отделните етапи на производствения процес и особеностите на използваните за целта измервателни уреди ... още

Top