Microchip придоби още две компании


Microchip обяви придобиването на две компании - производителя на интелигентни mixed-signal решения Standard Microsystems Corp (SMSC) и на разработчика на 3D технология за разпознаване на жестове Ident Technology.
Сделката за SMSC е на обща стойност около 939 млн. щатски долара и се очаква да бъде финализирана в третото тримесечие на тази година.
"Смятаме, че интелигентните mixed-signal решения на SMSC, насочени към embedded приложения, са идеално допълнение към бизнеса на Microchip. Придобиването ще увеличи броя на решенията, които предлагаме благодарение на отличните нови продукти и възможности на SMSC", заяви за Electronics-Bulgaria.com Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip.
Основната дейност на SMSC е свързана с доставката на комуникационни решения, осигуряващи обмен на данни в автомобилни и електронни устройства, персонални компютри и други приложения. Компанията е базирана в Ню Йорк и има офиси и развойни центрове в Северна Америка, Азия и Европа, включително в София.
Освен за тази почти милиардна сделка, Microchip съобщи и за придобиването на германската компания Ident Technology, която разработва иновативни решения за разпознаване на жестове.
"Сделката ще ни позволи да увеличим своите възможностите в решенията за чувствителни на допир екрани и контролери за embedded пазара", обявиха от компанията.
Сумата, която Microchip е платила за Ident, не е известна, въпреки че през септември миналата година Robert Bosch Venture Capital инвестира около 7,1 млн. евро в Ident.
Сделката бе обявена в доклада на Microchip за четвъртото финансово тримесечие и за обобщените резултати от финансовата година, в рамките на която компанията придоби и калифорнийската Roving Networks, разработваща Wi-Fi сертифицирани приемо-предавателни устройства и FCC сертифицирани Wi-Fi и Bluetooth модули.
За тримесечието, което приключва на 31 март, Microchip има нетна печалба от 80,6 млн. долара и продажби от 338,9 млн. Тримесечието е осемдесет и шестото поредно, в което компанията е на печалба. Продажбите за тримесечието са били с 3% повече в сравнение с предходното и с 10,8% по-малко от същото тримесечие на миналата година.
За цялата година Microchip регистрира нетна печалба от 336,7 млн. долара при 1,38 млрд. приходи от продажби. Продажбите са намалели със 7% от 1,49 млрд. долара през предишната финансова година. Нетната печалба е спаднала с 21,5% в сравнение с 429,2 млн. през предишната финансова година.
"Смятаме, че нашите наличности и кратките срокове за доставка в съчетание със силното ни продуктово портфолио ни позиционират достатъчно добре, за да спечелим пазарен дял при микроконтролерите и аналоговите продукти", коментира Стив Санги.
Компанията обяви, че има добри очаквания и прогнозира продажби между 349,1 млн. и 362,6 млн. щатски долара в първото финансово и второто календарно тримесечие.


ВОДЕЩИ СТАТИИ
Особености при избора между софтстартери и честотни регулатори

Особености при избора между софтстартери и честотни регулатори

Изборът между софтстартер и честотен регулатор зависи от режима на приложение, от изискванията към системата и от разходите – както за покупка и внедряване, така и по време на целия ... още
Решения за машинно зрение в ХВП

Решения за машинно зрение в ХВП

Решенията за машинно зрение изпълняват ключова функция при изпълнението на регулаторните изисквания в предприятията от хранително-вкусовата индустрия. Системите за автоматизирана визуална инспекция позволяват цялостно оптимизиране на производствените приложения ... още
Съвременни индуктивни компоненти

Съвременни индуктивни компоненти

Макар че бобините са сред първите създадени електронни елементи, те продължават да се използват масово и днес. Нещо повече, благодарение на развитието на технологиите през последното десетилетие, те вече са част от устройства с малки размери и дори ... още
Industry 4.0 при заваръчните технологии

Industry 4.0 при заваръчните технологии

Цифровизацията на индустрията неминуемо оказва влияние и върху заваръчните методи и оборудване. Адаптирането на процеса за приложения в умни фабрики включва дигитализиране на параметрите на заваряване, интегриране на микропроцесорни управления в заваръчните апарати ... още
Калибриране на роботи за МСП

Калибриране на роботи за МСП

За да запазят високата си ефективност, прецизност и гъвкавост по време на целия си експлоатационен цикъл и да оправдаят необходимите капиталовложения в закупуването и внедряването им в МСП, роботите е необходимо да бъдат периодично калибрирани ... още
Осветители за машини

Осветители за машини

В много предприятия битува представата, че машинните осветители като базов компонент на машинното оборудване запазват първоначалната си ефективност непроменена в течение на дългогодишните периоди на експлоатация. Това обаче невинаги е така. ... още
Покрития за подземни водопроводи

Покрития за подземни водопроводи

Някои от важните свойства, които обуславят способността на покритието да ограничава корозията, са пропускливостта по отношение на водата и кислорода, омокрянето, адхезията, кохезията, катодното разграждане и съвместимостта на катодната защита ... още

Top