Microchip придоби още две компании


Microchip обяви придобиването на две компании - производителя на интелигентни mixed-signal решения Standard Microsystems Corp (SMSC) и на разработчика на 3D технология за разпознаване на жестове Ident Technology.
Сделката за SMSC е на обща стойност около 939 млн. щатски долара и се очаква да бъде финализирана в третото тримесечие на тази година.
"Смятаме, че интелигентните mixed-signal решения на SMSC, насочени към embedded приложения, са идеално допълнение към бизнеса на Microchip. Придобиването ще увеличи броя на решенията, които предлагаме благодарение на отличните нови продукти и възможности на SMSC", заяви за Electronics-Bulgaria.com Стив Санги, президент и главен изпълнителен директор на Microchip.
Основната дейност на SMSC е свързана с доставката на комуникационни решения, осигуряващи обмен на данни в автомобилни и електронни устройства, персонални компютри и други приложения. Компанията е базирана в Ню Йорк и има офиси и развойни центрове в Северна Америка, Азия и Европа, включително в София.
Освен за тази почти милиардна сделка, Microchip съобщи и за придобиването на германската компания Ident Technology, която разработва иновативни решения за разпознаване на жестове.
"Сделката ще ни позволи да увеличим своите възможностите в решенията за чувствителни на допир екрани и контролери за embedded пазара", обявиха от компанията.
Сумата, която Microchip е платила за Ident, не е известна, въпреки че през септември миналата година Robert Bosch Venture Capital инвестира около 7,1 млн. евро в Ident.
Сделката бе обявена в доклада на Microchip за четвъртото финансово тримесечие и за обобщените резултати от финансовата година, в рамките на която компанията придоби и калифорнийската Roving Networks, разработваща Wi-Fi сертифицирани приемо-предавателни устройства и FCC сертифицирани Wi-Fi и Bluetooth модули.
За тримесечието, което приключва на 31 март, Microchip има нетна печалба от 80,6 млн. долара и продажби от 338,9 млн. Тримесечието е осемдесет и шестото поредно, в което компанията е на печалба. Продажбите за тримесечието са били с 3% повече в сравнение с предходното и с 10,8% по-малко от същото тримесечие на миналата година.
За цялата година Microchip регистрира нетна печалба от 336,7 млн. долара при 1,38 млрд. приходи от продажби. Продажбите са намалели със 7% от 1,49 млрд. долара през предишната финансова година. Нетната печалба е спаднала с 21,5% в сравнение с 429,2 млн. през предишната финансова година.
"Смятаме, че нашите наличности и кратките срокове за доставка в съчетание със силното ни продуктово портфолио ни позиционират достатъчно добре, за да спечелим пазарен дял при микроконтролерите и аналоговите продукти", коментира Стив Санги.
Компанията обяви, че има добри очаквания и прогнозира продажби между 349,1 млн. и 362,6 млн. щатски долара в първото финансово и второто календарно тримесечие.


ВОДЕЩИТЕ ТЕМИ
Хидравлични преси за горещо щамповане

Хидравлични преси за горещо щамповане

Горещото щамповане, наричано още "закаляване чрез щамповане", е един от ключовите подходи, които производителите прилагат в производството на здрави и леки структурни компоненти за превозни средства ... още
Поддръжка на електроразпределително оборудване

Поддръжка на електроразпределително оборудване

Изпълняването на проактивна поддръжка, която ограничава риска от прекъсване на захранването, отнема значително по-малко време в сравнение с извършването на авариен ремонт… ... още
Захранващи блокове/драйвери за LED осветление

Захранващи блокове/драйвери за LED осветление

Според околната среда, за която са предвидени блоковете, има такива за работа в помещения (Indoor Lighting), означени в таблиците на статията като “вътрешни”, и за работа на открито (Outdoor Lighting) с означение “външни” ... още
Енергоефективна пневматика

Енергоефективна пневматика

Голяма част от факторите, водещи до неефективна работа и загуби на енергия в пневматичните механизми, могат да бъдат отстранени още във фазата на проектиране ... още
Интегрални полупроводникови релета (SSR)

Интегрални полупроводникови релета (SSR)

Полупроводниковите релета (Solid State Relay - SSR) в зависимост от своята конструкция се делят на две големи категории – реализирани като интегрални схеми (ИС) и като модули. От своя страна, последните могат да са предназначени за монтаж върху ... още
Електрооборудване в ПСОВ

Електрооборудване в ПСОВ

Изправността на електроинсталациите е от критично значение за ефективната, непрекъсната и безпроблемна работа на пречиствателните станции за отпадни води ... още

Top