АББ България домакин на мащабен семинар

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

Първи общотехнически семинар на АББ България събра индустриалния бранш

След десетилетни традиции в провеждането на тематични семинари, насочени към дейността на отделните продуктови направления, колегите от АББ България заложиха на мащабна проява, обхващаща целия спектър от продукти и услуги, предлагани от компанията у нас. От 16 до 18 октомври т.г. екипът на АББ България бе домакин на първия технически семинар в страната, организиран от мултинационалната компания. Събитието събра представители на всички сектори от българската индустрия в хотел Новотел в град Пловдив. Семинарът бе открит от Марсел ван дер Хук, директор на направление Автоматизация и член на борда на директорите на АББ България. "За първи път АВВ организира толкова мащабно мероприятие, на което специалистите от индустриалния сектор могат да получат информация за цялата гама от продукти и услуги, които предлагаме в страната. Обект на презентациите са както най-новите ни предложения, така и утвърдени на пазара и проверени в практика продукти и системи", заяви при откриването на събитието Марсел ван дер Хук. "Като компания, която диктува тенденциите в развитието на техниката, АВВ би могла да предложи на всеки български специалист и всяка българска компания, както от областта на индустрията, така и от сферата на строителството съвременно, работещо и ефективно техническо решение", коментира той.

Доставчици на комплексни решения

"С организацията на подобен като мащаби и тематика форум искаме да подчертаем, че всички направления от дейността ни имат обща цел и визия за присъствие на българския пазар. Целта ни е клиентите от индустрията да виждат АББ България не като доставчик на отделни продукти, услуги или системи, а като партньор в изпълнението на цялостни проекти. Неслучайно, тематиката на събитието включа 12 различни презентации, чрез които имаме стремеж да запознаем специалисти с различна професионална насоченост с многообразието на продуктовата ни гама", коментират от мениджмънта на АББ България. "Няма да прекъснем традициите в организацията на различни тематични семинари, но бихме искали, например, специалистите по КИП и А да знаят, че сме доставчици и на апаратура НН, СрН и ВН, както и енергетиците да виждат в нас партньор при изпълнението на комплексни проекти за автоматизация на процеси. Именно затова взехме решение да организираме първия в историята на АВВ в България общотехнически семинар", подчертават от фирмата.

Тематика

на семинара

Тематично семинарът включваше 12 презентации. Разгледани бяха модулната апаратура, решенията за защита от импулсни пренапрежения, електроинсталационните материали, производство на АВВ, както и логически модули, електронни продукти и релета. Отделна презентация бе посветена на контролно-измервателни прибори на АВВ, включително прибори за анализ на течности. Присъстващите гости получиха информация и за табла за автоматизация и електроразпределение. Специално внимание бе отделено и на температурните сензори и температурните преобразуватели на АВВ, продуктовата гама СрН, честотните управления за НН и СрН, както и софтстартерите, предлагани от АББ България. Обект на разглеждане бяха и системите за автоматизация, времерелетата и фотоелектрическите превключватели.

"Традиционно името на АВВ в България се свързва с енергетиката. Към несъмнените успехи, които имаме в тази област, планираме да разширим пазарното си влияние и в други сектори от индустрията и строителството. Политиката, която провеждаме, се базира на убеждението ни, че всички направления от дейността ни в страната са еднакво важни", заявяват от АББ България в отговор на въпроса каква е стратегията за развитие на компанията в страната.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top