ADCURAM присъедини Battenfeld

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 9, 2006

Паралелно протичащите процеси на уедряване и прегрупиране в света на индустрията продължиха с нова сила и през миналата година. В края на 2006 г. една от водещите компании в областта на шприцтехниката - Battenfeld Kunststoffmaschinen, стана част от бизнес групата ADCURAM Industriekapital, съобщи за сп. Инженеринг ревю Ясен Щерев, управител на фирма Юенг БГ, която представлява Battenfeld в България. По повод сделката Томас Пробст, управител на ADCURAM заявява, че като производител на високотехнологични машини Battenfeld се вписва отлично в стратегията на групата ADCURAM.

"Радваме се на предоставената възможност да продължим в дългосрочен план развитието на Battenfeld като пионер в технологията на леене под налягане чрез шприцване", заявява в допълнение г-н Пробст.

"Преди присъединяването й към ADCURAM, компанията Battenfeld бе част от групата SMS. С годишния си оборот от над 100 милиона евро, Battenfeld е сред водещите в световен мащаб компании в пластмасовата преработвателна индустрия", коментира пазарните позиции на компанията г-н Щерев.

"Към момента групата ADCURAM има оборот от над 500 млн. евро и в официално декларираните намерения за развитие на бизнеса й се посочва силен бизнес растеж", допълва той.
Top