АСМ домакин на мащабна маркетингова проява

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2008

Нов модел студеносвиваема муфа с пазарен дебют на презентациите

На поредица от презентации, организирани в страната от 3М и фирма АСМ, официален дистрибутор на американската компания в България, официално бе представен нов модел студеносвиваема муфа на ЗМ. Сред най-атрактивни сектори за реализация на новия продукт от АСМ посочват електроразпределителните дружества, топлоелектрическите централи, ВиК дружествата, различни идустриални предприятия, електроинсталационни фирми, производители на КТП, строителни фирми и други.

"Моделът QS 2000E е компактна студеносвиваема муфа, базирана на силиконов материал, разполагаща с вградена система за контрол на електрическото поле, основна изолация и външен полупроводящ слой. Муфата се доставя върху подвижна носеща корда, която при монтажа се издърпва обратно на часовниковата стрелка, позволявайки на тялото на муфата да се свие около кабела. Постоянният натиск осигурява надеждно функциониране на муфата през целия експлоатационен срок. По дължината й е разположен изолационен слой, който замества основната изолация на кабела. Вграденият елемент за електрическо поле осигурява хомогенното му разпределение", съобщиха по време на организираните презентации представители на АСМ.

Студеносвиваемата муфа за кабели на 3М е предназначена за еднофазни и трифазни кабели с полимерна изолация, кабели с хартиено-маслена изолация и преходни муфи за свързване на трифазни маслени кабели към три еднофазни кабела с полимерна изолация.

"Уникалният дизайн на муфата позволява покриването на широк диапазон сечения. Подходяща е за всички стандартни пресови и механични съединители и технологията й позволява бърз, лесен и сигурен монтаж, без да са необходими допълнителни инструменти. Покриваните от муфата технически характеристики позволяват монтажа й дори при екстремни работни условия от -20 до +50 °С, а специално използваният силиконов материал осигурява висока еластичност, лесен монтаж при ниски температури и по-добра работа в широк температурен диапазон", коментират от АСМ по повод техническите предимства на новия модел в сравнение с досега предлаганите на пазара.
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top