Астел представител на A2 Technologies и Wilks Enterprise

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2008

От края на миналата година фирма Астел е официален представител за България на американските компании A2 Technologies и Wilks Enterprise. Фирмите са специализирани в производството на лабораторно оборудване в областта на инфрачервената спектрография и предлагат уреди за IR анализ на продукти от органичен произход - храни, суровини, алкохолни напитки, горива и други.

"На пазара у нас ще предлагаме предимно гамата портативни IR спектрометри, в които фирмите са специализирани. Конкурентно предимство ни осигурява фактът, че преносимите уреди за FTIR анализ, които позволяват измерването да се прави на мястото на производството или съхранението, се предлагат за първи път в България", заяви Людмил Милачков, управител Астел.

В отговор на въпроса на какво се дължи пазарният бум на биогоривата в страната, г-н Милачков заяви: "Интересът е разбираем, предвид новите европейски норми за съдържание на биогорива в дизела, чийто процент постепенно ще нараства. Това обуславя и повишения интерес към рафинериите на биодизел и биоетанол, съответно и на селскостопанската продукция, необходими за производството им. Развитието на пазара на биогорива е сред факторите, които очакваме да въздействат на търсенето на предлаганите от нас апарати. Другото, на което залагаме, е високото удобство, което предлагат на клиента преносимите уреди, и не на последно място, тяхното доказано и гарантирано качество."
Top