Аutodesk развива концепцията си в машинното конструиране

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

Ден на Autodesk показа новости в областта на цифрово прототипиране с 3D софтуера Autodesk Inventor 2008

На 25 октомври т.г. в столичния Кемпински хотел Зографски се проведе традиционният Ден на Autodesk в България. Събитието бе организирано от източноевропейската централа на Autodesk в Прага, официалния дистрибутор на компанията у нас - фирма БиЕмДжи, и упълномощените дилъри за страната - 2 Плюс България, ГИС Перфект, Кад Пойнт, Каниско, Контракс, ПроКАД Технолоджис. В семинарната програма, която тематично бе разделена на три сесии - Архитектурно и строително проектиране, Решения на Autodesk за машиностроене и тежка индустрия, Инфраструктурно проектиране и геопространствени решения, бяха представени и демонстрирани най-новите разработки и програмни решения на Autodesk. Лектори на семинара бяха специалисти от Autodesk и BMG. Събитието бе посетено от над 600 специалисти от различни индустрии, преподаватели, студенти, журналисти, партньорски фирми.

"Autodesk е една от първите софтуерни компании, която навлиза в Източна Европа, изпреварвайки дори Microsoft. За своята 25-годишна история компанията се утвърди като лидер на пазара за специализиран софтуер за проектиране. Стремим се да предоставяме на нашите клиенти иновативни софтуерни решения и услуги, както и максимално да улесняваме работата им с тях, като превеждаме предлаганите продукти", заяви Дейвид Палаш, търговски директор за Централна и Югоизточна Европа, по време на проведената пресконференция с мениджърите на Autodesk.

Конференцията, посветена на продуктите и решенията за машинно конструиране и проектиране, бе посетена от над 200 конструктори и инженери. Фокусът бе насочен към 3D моделирането, виртуалното прототипиране, модерните стрес тестове и виртуални симулации, които продуктите от фамилията Autodesk Inventor предоставят на всеки специалист конструктор. Също така бяха представени и демонстрирани възможностите на програмите AutoCAD Electrical 2008 и AutoCAD Mechanical 2008.

Autodesk Inventor 2008

"Програмата Inventor е за потребителите на AutoCAD, които желаят да добавят 3D мощ към проектите си, без да се отказват от техническата експертиза на AutoCAD и вече направените инвестиции в 2D конструирането. Серията продукти Inventor осигурява пълен набор от конструктивни средства за машиностроителни компании. С Inventor потребителите получават висока 3D производителност, като запазват 2D конструктивни данни чрез пълна DWG съвместимост", заявяват от Autodesk.

Възможностите на Autodesk Inventor 2008 бяха демонстрирани от Питър Приесол от Autodesk, който представи новия подход при разработването на продуктовата линия Inventor - т.нар. функционално проектиране. Специално внимание бе отделено и на едно от най-важните подобрения в новата версия - DWG TrueConnect. Чрез тази функция конструкторите могат да използват AutoCAD за преглед, отпечатване и оразмеряване на чертежи, създадени от Inventor Drawing Manager с изключителна визуална точност. Чертежите от Inventor могат да се записват в DWG формат, което позволява лесното им използване от AutoCAD за създаване на нови проекти. С особен интерес многобройните участници в семинара наблюдаваха демонстрацията на подобренията в динамичните симулации. Предимствата на Inventor 2008 бяха представени от представител на фирма Кад Пойнт. Разгледани бяха продуктите AutoCAD Electrical 2008 и AutoCAD Mechanical 2008, които са включени към пакета Autodesk Inventor 2008.

AutoCAD Electrical 2008

Акцент в сесията бе поставен и върху AutoCAD Electrical 2008, който е продукт, покриващ всички етапи на автоматизираното проектиране и изготвянето на документация в областта на електротехниката и автоматизацията. Новата версия на продукта се отличава с редица подобрения като подробни символни библиотеки; автоматично номериране на проводници и присвояване етикети на компоненти; автоматично генериране на схеми за свързване на входно-изходни модули на програмируеми логически контролери; автоматично изготвяне на интелигентни панелни изгледи; набор от специализирани средства за чертане на електрически схеми; автоматично изготвяне на проектни спецификации; богати каталожни библиотеки; контрол за евентуални грешки и възможност за проверка във всяка фаза на изготвяне на проекта; DWG съвместимост; цялостно управление на проекти.

Специално внимание на конференцията бе отделено и на

AutoCAD Mechanical 2008

"Софтуерът AutoCAD Mechanical 2008 е конструкторско и чертожно приложение, което предлага значителна производителност спрямо базовия софтуер AutoCAD, като улеснява сложното машинно конструиране. В програмата са включени библиотеки със стандартни части и инструменти, с което се постига автоматизиране на конструкторските задачи", заявиха от фирма ПроКАД Технолоджис. "AutoCAD Mechanical осигурява иновативни инструменти за конструиране и чертане, изцяло фокусирани върху лекотата на използване на AutoCAD потребителя", допълват от ПроКАД Технолоджис.
Top