АВВ България НН с поредица от презентации

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 3, 2007

Тема на събитията бе концепцията за защита от импулсни пренапрежения на АВ

В изпълнение на търговската си стратегия за активно пазарно присъствие, направлението Ниско напрежение на АВВ България бе домакин на поредица от презентации, посветени на комплексните решения за защита от импулсни пренапрежения, предлагани от водещата мултинационална компания. Събитието обхвана пет презентации, организирани в периода 26 февруари - 2 март т.г. Поредицата стартира в столицата и, преминавайки през градовете Пловдив, Бургас и Варна, завърши в Плевен. Според данни на организаторите, на петте презентации са присъствали повече от 200 специалисти, представители на проектантски, инженерингови и инсталаторски фирми, както и дистрибутори и партньори на АВВ България НН от цялата страна. След всяко от представянията, организаторите наградиха определени чрез томбола гости с отбрани френски и български вина.

При откриването на събитията, инж. Емил Петров, мениджър маркетинг и продажби на АВВ България НН, изрази стремежа на компанията да работи в тясно сътрудничество с клиентите в търсенето на оптималното инженерно решение за всяка конкретна задача. Лекторите на презентациите - инж. Александър Стоянов, продуктов мениджър в АВВ България, и Адриен Фурние, технически консултант в АВВ, представиха технически решения за защита от импулсни пренапрежения. Задълбочено бяха разгледани основни причини за възникване на пренапрежения, използвани технологии в защитите от импулсни пренапрежения, правила за инсталиране и координация на апаратурата. От пълната продуктова гама на АВВ в областта на защитата от импулсни пренапрежения г-н Стоянов обърна специално внимание на серията модулни защити OVR, производство на френското подразделение на концерна - АВВ Soule.

Интерес сред присъстващите специалисти провокираха проблемите при съгласуване с външната мълниезащитна система на етап проектиране, приложението на международния референтен стандарт IEC 61643, спецификите при избора на защитите от пренапрежения. Дискутирани бяха и очакваният живот на защитното устройство, както и начините за неговото обслужване, и ефектът на осцилация и влиянието му върху правилната работа на продуктите.
Top