Бегели ще изпълнява енергийноефективни проекти

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2006

Бегели България има амбициите да се превърне във важен участник на пазара на енергийноефективни услуги у нас, бе съобщено на еднодневен семинар, организиран от представителството на италианската компания в страната. Бегели България въвежда нов подход в търговската си политика, планирайки да изпълнява проекти за реконструкция и модернизация на осветителни системи в индустриални обекти чрез изплащане на инвестицията от реализираните икономии. Проектът все още е на етап проучване, заяви по повод новината инж. Иван Димов, ръководител на Бегели България. Събитието, в рамките на което бе опосвестена новината, се проведе на 20 септември 2006 г. в Парк Хотел Витоша. Първите специалисти от бранша, които научиха за развитието в пазарната стратегия на Бегели България, бяха проектанти на осветителни системи, представители на електроинсталационни и строителни фирми, дистрибутори на Beghelli от страната, енергетици от индустриални обекти, преподаватели от ТУ - София и членове на Националния комитет по осветление. Повече подробности за условията и начина на изпълнение на проектите, българските специалисти могат да очакват в началото на следващата година, заяви г-н Димов.

Освен новината, провокирала вниманието на бранша, организаторите използваха семинара, за да представят новостите в гамата осветителни тела и аварийни осветители LOGICA на Beghelli. "Инвестирайки в технологичното развитие на производствената си гама, компанията Beghelli предлага нова система за контрол и управление на осветителни тела и аварийни осветления LOGICA FM. Системата LOGICA FM представлява подобрена версия на познатата на българските специалисти система LOGICA", съобщи Диниеле Карамела от Beghelli, който бе гост и специален лектор на събитието.

Новата система LOGICA FM позволява да се управляват осветителни тела и аварийни осветления от разстояние посредством радиоуправляеми модули, вградени в тях. По този начин светлинният поток на осветителните тела би могъл да се променя от 0 до 100 % в зависимост от предназначението на помещенията и часа от денонощието. Възможността за дистанционен контрол на аварийните осветителни тела позволява, също така, тестването им от разстояние. Във възможностите на системата е да получава информация за всяко аварийно осветително тяло, т.е. състояние на луминесцентната тръба, на батерията и на електрониката. Всяка система LOGICA FM управлява и контролира до 128 осветителни тела и аварийни осветления. Една или няколко системи LOGICA могат да се свържат към компютър или към система за сградна автоматизация (BMS).
Top