Четвърти турнир по боулинг за купата на сп. Инженеринг ревю

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2007

На 7-ми март т.г. екипът ни бе домакин на четвъртия боулинг турнир за купата на списание Инженеринг ревю. По традиция браншът на фирмите, предлагащи индустриална техника и технологии в страната, се отзова с ентусиазъм на поканата ни и показа завидно майсторство и хъс за спечелване на приза. И отново в съответствие с традициите, турнирът бе организиран в най-модерния и просторен боулинг център в столицата - Mega Extreme. Въпреки силно натовареното си професионално ежедневие, колегите от бранша демонстрираха отлично настроение и умения, съперничащи на професионалните в боулинг играта. Приятелската атмосфера на турнира с нищо не показваше, че един срещу друг в спортна "схватка" застанаха не един и двама преки конкуренти. Вечерта на 7-ми март браншът бе единен в желанието си да се забавлява заедно, оставил пазарните битки за друго време и място. Концентрирал спортния си хъс и уменията си в спечелването на желания приз - купата на любимото списание!

Като мащаб тазгодишният турнир по боулинг надмина миналогодишното издание на събитието. Тази година залата се оказа тясна за състезателите и агитките им. Някои от отборите бяха подкрепяни от верни агитки, чийто ентусиазъм и привързаност към своите не отстъпваше на тези на футболните фен клубове. Големият брой на желащите да премерят сили за купата на сп. Инженеринг ревю наложи схемата на игра, която използвахме миналата и по-миналата година. Всеки от участниците се състезаваше само в една, вместо в обичайните две игри.

Всички състезатели вложиха енергията, уменията и хъса си, за да покажат най-доброто, на което са способни. Както на всяко състезание, показалите най-добри резултати си тръгнаха с купи. На някои от добрите майстори в боулинга, за съжаление, не им беше ден и не се можаха да покажат резултатите, на които са способни. Други колеги, възприеха турнира най-вече като време за отмора и заложиха на олимпийския принцип в участието.

Индивидуален шампион на тазгодишния турнир за купата на Инженеринг ревю бе Диана Караджова от Валтроник с резултат от 165 т. Дамата бе плътно следвана от Петър Матев от Крисметал, който постигна 153 т. Трето място спечели Таня Димитрова от отбора на БГ Терм с резултат от 150 т.

В отборното класиране най-добър бе екипът на БГ Терм със среден резултат от 133 т. Купата за второ място грабна ентусиазираният отбор на Варум с резултат от 125 т. Завидни умения в играта показа и екипът на Крисметал, който заслужено спечели третото място в отборната надпревара със среден резултат от 121 т. Специални грамоти получиха и участниците, показали най-добър резултат в състезателната си група.

Със среден резултат от 101 точки отборът на домакините се представи значително по-добре от миналата година и заслужено се класира на 13 място. Но, най-голямото ни удоволствие бе да бъдем домакини на форум, в който браншът се включи с толкова желание...
Top