Демонстрационно автошоу на Сименс България

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2008

Пътуваща изложба показа обновени версии на продукти от гамите Sirius и Sentron

От 18 до 29 февруари Сименс България бе домакин на демонстрационно автошоу, организирано под мотото "Everything so easy. With low-voltage switching technology by Siemens...". Специално оборудваният в Германия рекламен камион предостави на специалисти от цялата страна възможност да се запознаят с широкия спектър индустриални продукти от фамилиите SIRIUS, SENTRON и SIVACON на Siemens. Демонстрационният камион премина през градовете София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Габрово, Севлиево, Девня, Варна и Русе. Домакини на пътуващата изложба в различните градове бяха търговските бази на Филкаб и Кабелкомерс, хотел Санкт Петербург в Пловдив, базата на Ел Контрол в Стара Загора, Техническият университет и офисът на Индустриални технологии и системи в Габрово, Девня цимент и Солвей соди, Техническият университет във Варна и Русенският университет Ангел Кънчев.

"Продуктите са част от най-новите решения на Siemens в областта на нисковолтовата апаратура и са основна част от трите водещи концепции за автоматизация на компанията - TIA, TIP и Safety Integrated. Целта на тази маркетингова инициатива на Siemens е да представи новите и подобрени варианти на продуктите за автоматизация и електроразпределение от сериите SIRIUS и SENTRON. Всяко иновативно решение се предлага в нова комуникационна версия, поддържаща PROFIBUS, PROFINET, AS-interface, Ecofast, KNX/Instabus, DALI, GSM, WiFi и други.

Всички продукти от групите SIRIUS и SENTRON са обвързани в отворена система и обща активна комуникация помежду си, което значително допринася за оптимизацията на отделните етапи във всяко едно производство", заяви Светозар Захариев от Сименс България, направление Индустрия.

"Номенклатурно продуктите и аксесоарите са сведени до максимално опростени като функционалност модули, което оптимизира избора на решение, без да натоварваме излишно клиентите си с устройства/функции, които не са им необходими в настоящия момент. Сред представените нови продукти на автошоуто бяха последната генерация софтстартери SIRIUS 3RW40, ценово оптимизираните прекъсвачи в лят корпус 3VТ, нов мултифункционален енергиен монитор SENTRON PAC3200, модерните шинни системи с възможност за комуникация SIVACON 8PS и уникалният компактен комби-пускател 3RA6 с интегрирани контактор, термична и моторна защита, които ще бъдат основен акцент на тeхническия панаир в Хановер 2008 г.", допълни г-н Захариев.
Top