Emerson придоби Solartron Mobrey

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2005

Под името Mobrey Measurement компанията става част от Emerson Process Management

На 15 юли т.г. американската компания Emerson официално обяви присъединяването на поредната компанията към структурата си, обхващаща десетки производствени фирми с водещи позиции в различни сектори. Финализирането на сделката по закупуването на великобританската компания Solartron Mobrey през лятото на настоящата година я превърна в част от концерна Emerson. С придобиването на Solartron Mobrey, Emerson разширява портфолиото си от търговски марки в областта на процесните измервания, включващо наложили се в целия свят имена като Rosemount, Micro Motion, Brooks, Saab Rosemount и Daniel, се твърди в официалното прессъобщение по случая.

Компанията Solartron Mobrey е специализирана в производството на широка гама измервателна техника, включително прибори за измерване на ниво, плътност, вискозитет и дебит. Централата на Solartron Mobrey се намира в близост до Лондон. Компанията разполага с производствени центрове във Великобритания и Франция и търговски офиси в Европа, Азия и Америка. Произвежданите от Solartron Mobrey измервателни средства са предназначени за широк спектър от приложения, включително добив и рафиниране на нефт и природен газ, химическа и нефтохимическа промишлености, пречистване на води, хранително-вкусова промишленост, производство на енергия и пара.

"Присъединяването на производственото ноу-хау, приложен опит и човешки ресурси на Solartron Mobrey към фамилията Emerson е предизвикателство за нас. Придобиването на компанията е ключово за бизнеса с измервателни средства на Emerson, тъй като с разширяването на произвежданата гама измервателни прибори укрепваме лидерските си позиции в областта на процесните измервания", коментира закупуването на Solartron Mobrey Джон Бера, президент на Emerson Process Management. "Освен измервателните технологии, производствените мощности и персонала, Emerson оценява високо и управленската култура на Solartron Mobrey. В процеса на преговорите мениджърският екип на компанията показа отлични ръководни качества, безкомпромисност към качеството на продукцията и висока фирмена култура, които се вписват успешно в бизнес философията на Emerson", допълва Джон Бера. "Това е чудесна новина за компанията и клиентите ни. Да бъдем част от глобален играч като Emerson ще ни позволи да разширим бизнеса си с по-бързи темпове", коментира Джое Уилсън, изпълнителен директор на Solartron Mobrey. След присъединяването Solartron Mobrey ще бъде преименувана в Mobrey Measurement и ще оперира на пазара като част от структурата на направлението Emerson Process Management, съобщават от Emerson. От българския офис на Emerson Process Management заявяват, че продукти на Mobrey Measurement вече се предлагат на пазара в страната.
Top