Emerson Process Management залага на безжичните технологии

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2006

Традиционният семинар на компанията премина под знака на 50-та годишнина на Rosemount

В средата на ноември, вниманието на КИПиА специалистите в страната бе ангажирано с едно от традиционните събития в бранша - годишният семинар на Емерсон Процес Мениджмънт. И тази година домакините от българския офис на водещата в областта на автоматизацията американска компания Emerson Process Management се бяха постарали да превърнат семинара в ползотворно от професионална гледна точка и незабравимо като лични емоции изживяване. За място на провеждане на събитието колегите от Емерсон Процес Мениджмънт бяха избрали хотел Янтра във Велико Търново. Събитието уважиха специалисти от всички сфери на българската индустрията. Подготвени от предишни издания на събитието, гостите се включиха активно в специално организираната неофициална програма, включваща посещение в най-старата винарна в региона на Велико Търново - в град Лясковец, и разходка из Царевец. А по време на тържествената вечеря участниците имаха шанса да се потопят в емоциите на шоуто "Царев град-Търнов - звук и светлина", което на нощния фон на крепостта възкреси атмосферата на средновековния Търнов град. В атмосферата на старопрестолния град, екипът на компанията заяви сериозните си намерения да изиграе все по-активна роля на българския пазар на средства и системи за автоматизация.

Тазгодишният семинар премина под знака на 50-та годишнина от създаването на компанията Rosemount. "Със създаването на Rosemount през 1956 г., на практика бяха поставени основите на днешната компания Emerson Process Management, обхващаща в структурата си повече от десет фирми, всяка с водещо име и сериозни пазарни позиции в различните направления на промишлената автоматизация", заяви лекторът Дирк Вандер Мейрен. "Вероятно за българските специалисти по КИП и А би било интересно да научат, че първият разработен от Rosemount продукт е капацитивен диференциален трансмитер", допълни лекторът.

Във фокуса на тазгодишната програма бяха поставени безжичните технологии като неразделна част от платформата за индустриална автоматизация PlantWeb на Emerson Process Management. Лекторът Борислав Младенов, ръководител на българския офис на компанията, подчерта, че философията за развитие на безжичните комуникации на Emerson Process Management се базира на стандарта IEEE 802.15.4 и използва протоколите TSMP, Wireless HARТ и SP100.Ключови думи: Емерсон Процес МениджмънтНовият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top