Фабрика на Елмарк Индустриес отвори врати в Добрич

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2005

В завода ще се произвеждат автоматични прекъсвачи и дефектнотокови защити

На 7-и октомври 2005 г. бе открит първият завод на Elmark Group Industries на Стария континент, построен в град Добрич, увериха на специално организираното тържество по случая домакините. В присъствието на множество гости от страната и чужбина, сред които дистрибутори, партньори и приятели на фирмата от страната, изпълнителният директор на Елмарк Индустриес Желез Георгиев заяви, че с построяването на завода е реализирал своя отдавнашна мечта. "Имам стремежа да докажа, че в страната ни могат да се произвеждат качествени електротехнически продукти", допълни г-н Георгиев.

Фабриката е собственост на акционерното дружество Елмарк Индустриес, основатели на което са компанията Elmark Group Industries и представителството й в България Елмарк Груп. В завода ще се произвежда пълна гама автоматични прекъсвачи - до 800 А и дефектнотокови защити. Производството на автоматични прекъсвачи вече е реалност, уверяват от Елмарк Индустриес. Изделията ще се предлагат под търговската марка ELMARK, по лиценз на Elmark Group Industries. Около 20% от производствения капацитет на фабриката е предназначен за задоволяване потребностите на българския пазар, коментира Желез Георгиев. "Останалите 80% ще реализираме на европейските пазари. Бих искал да се възползвам от случая и да информирам читателите на сп. Инженеринг ревю, че ще увеличим гаранцията на електроапаратурата за битова и сградна комутация на три години. Основание за това ни дава добрата организация на производствения процес, както и професионално подбраните и изпълнени контролни тестове", сподели господин Георгиев.

Основните етапи в производствения процес са - сглобяване, принтиране, тестване и опаковане. Процедурата по изпитването на изделията включва четири теста - моментален и кратковременен, всеки от които се изпълнява по два пъти. Тестовете се провеждат преди и след нитоване на автоматичните предпазители, разказват от фирмата.
Top