Фани и Любомир Белчеви

Начало > Лица > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2007

Преди повече от десетилетие, когато се изграждаше днешния икономически модел, много предприемчиви и амбициозни специалисти поеха риска да създадат собствен бизнес. Някои от тези хора днес са победители в трудното пазарно съревнование и ръководят стабилни и успешни фирми. Между тях са Фани и Любомир Белчеви, създатели на фирма Белком. По думите им, стартов капитал на фирмата е единствено личният им професионален опит до момента. С много работа и предприемчивост, заедно с екипа си успяват да преодолеят бариерите, поставени от преструктуриращата се промишленост, от променящите се изисквания към технологиите и квалификацията на заетите в производството и да постигнат днешното устойчиво развитие на Белком. Най-близките планове на г-жа и г-н Белчеви за развитие на фирмата са свързани с изграждането на нова фирмена база, включваща учебен център, бизнес хотел, административна сграда и магазинна част.

Определяме себе си като

амбициозни хора.

Бизнес партньори и съпрузи -

фирмата възникна, благодарение на факта, че сме съпрузи. Сега, обаче, обичаме да казваме, че за семейството си говорим само в извънработно време.

Общият ни професионален път -

в първите години от създаването на Белком пътища просто нямаше. Беше много трудно и несигурно време, но за всеки от нас бе удоволствие да има до себе си умен, енергичен и надежден партньор. Какво по-добро от това би могъл да си пожелае човек.

Проблемните ситуации в бизнеса

решаваме всеки според характера си, с амбиция, упорство и най-вече гъвкаво.

Невинаги

сме на едно и също мнение. Ежегодният ръст в развитието на фирмата, обаче, показва, че общите ни решения са печеливши.

Големият шанс -

мислим, че тепърва предстои. Съдбата така и не ни даде нищо наготово до този момент. Всичко, което имаме днес, е плод на нашия труд, както и на труда на колегите, които работят най-дълго с нас!

Успехите -

обичаме ги. Радваме се на всеки удачен за Белком момент. Пожелаваме успехи и на конкурентите си, защото ни се иска да участваме винаги в престижни съревнования.

Компромисите в работата и в живота

са ежедневие, но ние имаме шанса да печелим два пъти по-често - веднъж всеки от нас поотделно и втори път, ако спечели най-близкият ни човек.

Доверието помежду ни и с хората около нас

е целта и средството, с което сме постигнали всичко. Искаме да благодарим на всички колеги от фирмата и най-вече на техническия директор на Белком - инж. Радостин Георгиев.

Целим се в

десятките.

Хармонията в отношенията между хората

е цел, средство и мечта.

Да вървим срещу течението

за нас бе необходимост. Трябваше да оцеляваме в трудните години на прехода и просто нямахме друг вариант, освен да успеем.

Посрещнахме ЕС

с европозитивизъм, разбира се. Принципите ни на работа не се различават от тези в Западна Европа. Сега остава да постигнем и техните критерии за опазване на околната среда, усърдие в работата и заплащане на труда.

"Криворазбраната цивилизация"

е част от човешката история. Всеки я елиминира, както може, стига да е в състояние да я разпознае.

Светлината в края на тунела -

всеки трябва да я носи в себе си, защото тунелите следват един след друг.

Консерватори или радикали

не е въпрос, който схематично определя поведението ни. Трябва да се върви напред, без да се забравя откъде сме тръгнали.

Един прекрасен ден

ще постигнем всичко, за което сме мечтали. Но и днешният ден също трябва да бъде прекрасен.

Мечтите ни

са много обикновени. Искаме да сме заобиколени от щастливи хора и да чувстваме, че и ние сме дали нещо за това.

Избрахме Бургас,

защото сме от Бургас, въпреки че работното ни място е цяла България. Забелязали сме, че хората от Бургас трудно стават жители на други градове. Преди време говорихме с колега, който отговори на въпроса ни откъде е: "Аз съм от Бургас, но от 43 години живея в София".

Бихме си пожелали

здраве и успех, разбира се. С всичко останало се надяваме да продължаваме да се справяме.

 

 
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

ЕКСКЛУЗИВНО
Top