РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Галика, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 2, 2019

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ ГаликаTRAUB TNL20 – безпрецедентна скорост
и прецизност в производството

Автоматичният струг с плъзгащо/фиксирано седло TRAUB TNL20 е нова разработка, базирана на утвърдената серия TNL, която запазва доказалите се силни страни и добавя многобройни подобрения в производителността, прецизността и автоматизацията. Той е изключително динамичен и при максимално ниво на оборудване може да използва до четири инструмента едновременно. Опционалната роботизирана клетка Xcenter, интегрирана в машината, е налична за автоматизирано производство на нарязани или предварително подготвени заготовки.

Конфигурация и версии на TNL20
Основата на TNL20 е чугунено легло, гасящо вибрациите и отличаващо се с изключителна здравина и устойчивост. Върху него са изградени всички възли. Голямата и вертикално проектирана работна зона осигурява необходимите степени на свобода за обработка на детайлите, както и много висока надеждност на процеса благодарение на свободния поток отделящи се стружки.
Автоматичният струг с плъзгащо/фиксирано седло TRAUB TNL20 се произвежда в две версии. Те са с висока производителност и могат да бъдат с различна екипировка. TNL20-9 е едното ниво на оборудване, което има девет линейни оси, две револверни глави (всяка с по 8 позиции, максимум 12 000 об./мин., 2,0 kW), задно работно приспособление (4 позиции) и автономен противоположен шпиндел. TNL20-11 е снабден с допълнително предно работно приспособление (6 позиции, 3 от които работят, макс. 12 500 об./мин., 2,0 kW) на автономно X/Z плъзгане.

Мощни работни шпиндели
Главните и противоположните шпиндели (макс. 10 000 об./мин., 5,5 kW, 17,2 Nm) на TNL20 са идентични и са проектирани като модулни моторни шпиндели с течно охлаждане. Работният шпиндел е с проходен отвор позволяващ работа с прътов материал с диаметър до 20 мм като воденето се осъществява посредством статична редуцираща тръба. Това осигурява отлично качество на подаването, което в крайна сметка се отразява положително на прецизността на обработвания детайл.

Индустрия 4.0 с: поддръжка на Xpanel i 4.0
Xpanel позволява достъп до корпоративната IT мрежа на клиентите чрез контролния панел на машината. С Xpanel персоналът винаги разполага с цялата необходима информация за ефективно производство. Xpanel вече е включен като стандарт в управлението на Traub и може да бъде индивидуално адаптиран за специфични нужди.

Скорост
Във връзка с модифицираната стратегия за пускане и най-новата технология за памет CFast, управлението стартира два пъти по-бързо от преди. По този начин машината се подготвя за производство за минимално време.
За първи път в NC секцията се използва CNC процесор, разработен от Mitsubishi. Той е специално проектиран за нуждите на една CNC машина и осигурява безпрецедентна скорост за обработка на 140 блока.


Машината е експонат на изложение
MACHTECH & INNOTECH EXPO 2019
в зала 3 на щанд А5 на фирма ГАЛИКА


ГАЛИКА-клон АД
София 1000
ул. „6-ти септември” № 6-Б
тел.: 02 / 981 09 76
факс: 02 / 980 53 17
е-mail: office@galika.bg
www.galika.com


Top