РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Галика, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 2, 2020

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ ГаликаS121
ЕКСПЕРТИТЕ
в шлифоване
на вътрешни повърхнини и радиуси

РАЗМЕРИ
• Диаметър със завъртане под ъгъл над масата до 300 mm
• Максимално тегло на обработвания детайл 100 kg

ХАРДУЕР
• Машинна основа от минерална отливка Granitan® S103
• Направляваща система с линейно задвижване StuderGuide®
• Напълно автоматична ос B с директно задвижване и ъгъл
на завъртане от -20° до +91°
• Револверна глава с два шлифовъчни шпиндела, един фиксиран
шпиндел или два паралелни шпиндела
• Предно седло с ос С за шлифоване на резби и некръгли профили
• Затворена работна кабина с две плъзгащи врати

СОФТУЕР
• Лесна експлоатация и програмиране благодарение
на интерфейс човек-машина StuderSIM
• StuderSIM е софтуер за програмиране и симулация, позволяващ
създаване и симулиране върху операторския панел или на външен
компютър на програми за шлифоване и заточване
• Стандартизирани интерфейси за система за зареждане
с детайли и за периферните устройства

ПРЕДИМСТВА
• Възможност за конфигуриране за всяка възможна
вътрешношлифовъчна задача
• Висока гъвкавост
• Компактни габарити и отличен достъп до вътрешността
на машината от три или четири зони (за обслужване и поддръжка)
• Кратки времена за настройване и пренастройка, базирани на
специална философия


Новата радиусношлифовъчна машина S121
се отличава с отлично съотношение между цена и производителност и е идеалното решение за вътрешно, челно и външно шлифоване на компоненти за държачи и патронници. Тя притежава богат арсенал от усъвършенствани технически характеристики, включително революционната система направляващи StuderGuide®, високопрецизни задвижващи оси с линейни двигатели, напълно автоматична ос B с директно задвижване и др.

S121 е изключително подходяща за шлифоване на сложни детайли от материали с висока твърдост като твърди сплави, керамика и сапфир, както и за стандартни шлифовъчни приложения. Оптималната здравина и стабилност позволяват диаметри, конуси и преходни радиуси (обработвани по метода на махалото чрез интерполация на оси B и X/Z) да бъдат шлифовани до качество на полирана повърхност. Машината е перфектно решение за производството на матрици, особено за опаковъчната индустрия, където твърдите сплави и керамиката са сред най-използваните материали. Хидравлични компоненти, както бутала на аксиални помпи, управляващи плочи и корпуси от закалена стомана, чугун и мед, също могат да бъдат безпроблемно изработвани с новата S121. Други приложения са производството на сложни детайли с няколко конуса, по-големи от 20° и до 90°, на една установка – в часовникарската и медицинската промишленост, където традиционно се използват материали с висока твърдост (индустриална керамика, сапфир и твърди сплави), както и производството на човешки импланти за раменни, коленни и бедрени стави от металокерамика и титан.

Прецизността на S121 е в резултат на перфектната синергия между голям брой различни фактори. Машинната основа е от минерална отливка Granitan® S103, която се отличава с отлични качества за гасене на вибрации и висока температурна устойчивост. Конструкцията включва идеално пасващи си помежду си модули, произведени с характерния за Studer перфекционизъм. Голямото разстояние между направляващите и издръжливият плъзгащ механизъм спомагат за точността и производителността на тази машина. Всички компоненти, свързани с прецизната й работа, са температурно стабилизирани.

S121 използва операционната система StuderSIM, която създава стабилна програмна среда и спомага за ефективната експлоатация на машината. Благодарение на този софтуер детайлите (започвайки от чертеж) могат да бъдат напълно дефинирани, а всички необходими геометрични данни за шлифовъчните цикли – да бъдат лесно генерирани. Процесът на шлифоване може да бъде проверен и онагледен посредством симулация на външен компютър или върху операторския панел.


ГАЛИКА-клон АД
София 1000
ул. „6-ти септември” № 6-Б
тел.: 02 / 981 09 76
факс: 02 / 980 53 17
е-mail: office@galika.bg
www.galika.com


Top