РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Галика, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 7, 2020

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ ГаликаВторият живот на машините STUDER

Специалистите наричат машините на STUDER "Ролс-Ройса на кръглото шлифоване". Но тяхната точност и изключителните експлоатационни характеристики не са единственото преимущество на марката. Не всички знаят, че STUDER възстановява и модернизира своите стари използвани машини до ниво, неотстъпващо на новопроизведените такива. При това клиентът получава възстановената машина, инвестирайки не повече от 50% от цената на нова.


ОПИТЪТ С LMT KIENINGER
LMT Kieninger, специализирана в производството на особено сложни щампи и пресформи, използва Studer S40, която след 14 години интензивна експлоатация постепенно се износва. "Взехме решение да изпратим машината за основен ремонт в завода на STUDER", споделя Хайко Браун, ръководител на отдела за кръглошлифовъчна обработка и монтаж в LMT Kieninger. Но фирмата не остава без машина – STUDER предоставя друга под аренда, като дори сама организира доставката и митническите формалности.
Какво е специалното в ремонта на машина от STUDER? Това е единствената фирма, която възстановява направляващите на своите машини в съответствие с оригиналните спецификации. Благодарение на това геометричните параметри на машината след повторния монтаж на всички възли са идентични с характеристиките на нова машина. "Точно това ни убеди окончателно. Искрено препоръчвам модернизация и възстановяване на машините STUDER в техния завод. Всичко мина безпроблемно, инвестициите вече се изплатиха."
В завода на STUDER машината се разглобява до последното винтче. Напълно се подновяват направляващите, ремонтират се отделните възли, подменят се износените детайли, хидравличната и смазочната система, също и всички клапани. В случай че старите компоненти вече не се произвеждат, STUDER намира алтернативи. Повърхностите на кабината и някои възли се подлагат на песъкоструйна обработка, а след това се боядисват. Въвеждането в експлоатация се осъществява от сервизния отдел на STUDER, проверяват се функционалността и геометричните параметри, така че да се гарантира съответствие с определените изисквания.


ГАЛИКА-клон АД
София 1000
ул. „6-ти септември” № 6-Б
T.: 02 / 981 09 76
Ф: 02 / 980 53 17
office@galika.bg
www.galika.com

 


Top