РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Начало > брой 1, февруари 2022 > РЕКЛАМИ В брой 1, 2022 > Гемамекс - Георги ГенчевГемамекс - Георги Генчев, СП. ИНЖЕНЕРИНГ РЕВЮ - брой 1, 2022

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Гемамекс - Георги ГенчевTM COLLABORATIVE ROBOT
ИНДУСТРИАЛНИЯТ ЧИРАК В ПРОИЗВОДСТВОТО

Основният акцент на производствената среда днес е как може безопасно да бъде впрегната сила и прецизност с наличието на човешки разум и логика за разрешаване на задачи, изискващи роботизирано решение. Ние осъзнаваме тази необходимост и имаме удоволствието да Ви запознаем с най-новото поколение колаборативни роботи от серията
ТМ на OMRON.
Безопасността им, лесното и бързо програмиране, както и ценовата им достъпност, представляват новата стъпка към създаването на интелигентна производствена среда, в която хората и машините работят заедно като едно цяло.
С използуването на OMRON TM Collaborative Robot може да постигнете най-добрата възможна ефективност, реализирайки широка гама от промишлени приложения. Той може да бъде както "чиракът" така и самостоятелно да реализира концепцията на "роботизираната клетка с машинно зрение".


БЪРЗА И ЛЕСНА НАСТРОЙКА НА ВГРАДЕНАТА КАМЕРА
Коботът OMRON TM разполага с вградена в подвижна става камера, която работи като елемент на функционално интегрирана интелигентна система за машинозрение. Тя локализира обекти в широко полезрение. Наличието на множество филтри допринася за подобряване на изображението при разпознаване на обекти в почти всякакви условия. Калибрационната настройка на камерата никога не е била толкова опростена благодарение на интелигентен автокалибрационен софтуер. С поставянето на калибрационната плоча в само 5 стъпки, калибрирането се изпълнява до 1 минута.

TM FLOW SOFTWARE
Платформата TM Flow придава не само усещане за изключителна гъвкавост в програмирането, но и съществена простота в използването му дори и от начинаещи програмисти. Потребителите могат да управляват и задават параметрите на кобота и да използват последователност от функционални блокове за планиране на движенията и логиката на процеса. В същото време дизайнът на TM Flow предлага използването на подекрани, които позволяват управление на множество роботи от един Windows екран

БЕЗОПАСТНОСТ ПРИ СЪВМЕСТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ
Колаборативните роботи на OMRON са проектирани да работят безопасно съвместно с хора благодарение на зоново програмируема силова обратна връзка. Тя ограничава силовия контакт с човек до нива, подходящи за работа без никакъв риск за здравето. В допълнение може да се интегрират светлинни завеси или друг тип safety устройства за влизане в режим на колаборация.
Всички колаборативни роботи от този тип изпълняват изискванията на стандарт за безопасност съгласно ISO 10218-1, ISO 10218-2 както и техническата спецификация ISO TS-15066.

ФУНКЦИОНАЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
• Повторяемост +/- 0,05 мм
• Степен на свобода: 6 ротационни стави
• Входове/Изходи: 16/16 цифрови входа/изхода и 2/1 аналогови входа/изхода
• Входни/Изходни портове: 3xCOM, 1xHDMI, 3xLAN, 4xUSB2.0, 2xUSB3.0, 1xVGA
• Комуникация : RS232, Ethernet, MODBUS TCP/RTU
• Вградена цветна камера: 1.2 М/5 М пиксела
• С възможност за работа с външна камера: максимум 2GigE
• Сертификация: CE, SEMI S2 (опция)

Гемамекс
www.gemamex.com

 


Top