Гемамекс разшири партньорската си мрежа

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 4, 2007

Фирмата вече е дистрибутор на Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor

Гемамекс разшири гамата от продукти и цялостни решения в областта на индустриалната автоматизация, които предлага на българския пазар, сключвайки договор за дистрибуция с Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor, съобщи за сп. Инженеринг ревю инж. Георги Генчев, президент на Гемамекс. "Радваме се на успешно многогодишно сътрудничество с водещата в сферата на автоматизацията компания Omron. Благодарение на съвместната си работа с Omron, познаваме добре "технологията" на работа с японските фирми. Ще дистрибутираме Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor в познатия на клиентите ни стил на многопосочно партньорство, включващо доставки, технически консултации и инженерингова дейност", коментира г-н Генчев.

Yamaha Industrial Robots
и OrientalMotor

са японски компании с водещи в световен мащаб позиции в областта на задвижванията. "Ще предлагаме гамата от роботи на Yamaha Industrial Robots. Изненадан съм от богатството на унифицирани роботи като типоразмери и функционални възможности. Считам, че стъпковите и безчетковите постояннотокови двигатели на OrientalMotor ще бъдат добре приети на българския пазар", заявява Георги Генчев, допълвайки, че и двете фирми предлагат изделия , които се базират на последните технологични новости в областта на задвижванията и са с утвърдени позиции като производители на висококачествени продукти. "С изделията на Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor имаме за цел да задоволим изискванията на българските машиностроители с висококачествени и много надеждни изделия от областта на задвижванията, както и да им помогнем в производство на по-конкурентноспособни машини. По този начин към добре познатата и утвърдила се на българския пазар гама от висококачествени изделия на Omron Yaskawa, включваща честотни променливотокови електрически задвижвания, променливотокови серво управления и серводвигатели, линейни двигатели, допълваме роботи на Yamaha Industrial Robots и дву- или петфазни стъпкови двигатели и постояннотокови безчеткови двигатели на OrientalMotor", коментира целта на партньорството с японските компании Георги Генчев.

По отношение на

Възможностите за реализация

у нас на високотехнологичните изделия, произвеждани от Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor, президентът на Гемамекс счита, че българският пазар на автоматизация става все по-претенциозен по отношение качеството на изделията. "Докато преди пет години цената бе водеща величина в параметрите на една сделка, сега изискванията се фокусират все повече към качеството на продуктите и възможностите на фирмата доставчик за комплексност на услугите. Това особено добре се забелязва при машиностроителите, които са ориентирали дейността си основно към международните пазари. Фирма Гемамекс винаги се е стремила да предлага висококачествени продукти на българските потребители и не е правила търговски компромиси за сметка на качеството, което ни превръща в желан партньор на компаниите Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor", не крие професионалната си гордост г-н Генчев.

Широката гама унифицирани роботи на Yamaha Industrial Robots са подходящи за приложение в условията на производства, използващи конвейери, пакетиращи, щабелиращи, позициониращи операции и др. Компанията е производител и на роботи, специално разработени за работа в чисти помещения. "Роботизирането на операциите е най-добрата мярка за

Повишаване на качеството на изделията

чрез отстраняване на грешки от субективния фактор и повишаване на производителността", заявява Георги Генчев. Областта на приложение на OrientalMotor включва основно машиностроенето. "Става въпрос за възли от машини, които трябва да изпълняват прецизни движения, позиционирания и др. Миниатюрните стъпкови двигатели с обратна връзка по положение, производство на OrientalMotor, намират място в много от съвременните машини. Те са алтернативата на променливотоковите серводвигатели при изпълнение на задачи за прецизно позициониране без "трептене" на позиция. Безколекторните постояннотокови двигатели пък притежават по-голяма надеждност на износване спрямо тази на обичайните DC мотори", допълва г-н Генчев.

В отговор на въпроса как ще бъде организирана сервизната дейност на изделията с марка Yamaha Industrial Robots и OrientalMotor, г-н Генчев заявява: "Повечето ни клиенти знаят, че сервизна дейност на японските електронни изделия по същество се налага много рядко. Тя е организирана на европейско ниво и предполага доставки на резервни части от европейски склад или ремонт в Европа".
Top