Global Finance с дял от Телетек Груп

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2006

Инвестиция в размер на над 1 млн. евро ще налее Global Finance в Телетек Груп

Една от утвърдените български компании в областта на системите за сигурност и електроинсталационното оборудване - Телетек Груп, обяви официално партньорството си с компанията за дялово инвестиране Global Finance. Придобиването на миноритарен дял в Телетек Груп от Global Finance ще осигури на българската компания свежи инвестиционни средства в размер на над 1 млн. евро. Финансовият пакет ще бъде усвоен от трите фирми, обединени в структурата на холдинга Телетек Груп - Телетек Електроникс, занимаваща се с производство на алармени системи и електроника, Силтек Инженеринг, специализирана в изграждане на цялостни автоматизирани сградни системи, и търговската фирма в областта на системите за сигурност, осветлението и електрооборудването Телетек. Новината за инвестицията на Global Finance в Телетек Груп бе съобщена на пресконференция от Петър Полилеев, изпълнителен директор на Телетек Груп, и Валери Петров, генерален директор на Global Finance за България. Събитието бе организирано на 18 октомври в Софийската градска художествена галерия.

"Подкрепата на партньор като Global Finance ще ни даде силата и самочувствието да реализираме успешно мащабните проекти за развитие на всяка от фирмите в Телетек Груп", коментира сделката Петър Полилеев. Инвестиционните средства ще бъдат усвоени от фирмите под шапката на Телетек Груп за увеличаване на производствения капацитет, разширяване на дистрибуцията и инженеринговата дейност в страната и извън нея, съобщиха от мениджърския екип на Телетек Груп по време на пресконференцията. Размерът на инвестициите, които ще бъдат усвоени от всяка от фирмите, включени в структурата на Телетек груп, ще бъде определен на конкурентен принцип, заяви г-н Полилеев, допълвайки, че периодът на изпълнение на инвестиционната програма е следващите две-три години.

Една от основните задачи на фонда ще се състои в подготовката на Телетек Груп за първично публично предлагане на нейните акции на борсата, заяви на пресконференцията генералният директор на Global Finance. "Фирмата разполага с всички предпоставки за бъдещо успешно излизане на борсата - високи темпове на растеж, лидерски позиции в атрактивен сектор, прозрачно управление", допълни той. "Проектът, който обявяваме днес, е пример за това, че български предприемачи могат успешно да се конкурират с големи мултинационални компании, ако имат добра стратегия и съвременна управленска политика", коментира Ивайло Симов, инвестиционен мениджър в Global Finance.
Top