Grundfos с амбиции в Югоизточна Европа

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2006

Hilge е важна част от структурата на Grundfos, уверяват от компанията

Традиционната пресвизита, организирана от Grundfos за медийните партньори на компанията от региона на Югоизточна Европа, се проведе от 12 до 14 септември т.г. Следвайки установената от няколко години практика, водещият датски производител на помпи и помпени системи покани журналисти от специализираните списания, с които местните офиси на компанията работят, на гости в централата на Grundfos в Дания. Участници в събитието бяха колеги журналисти от България, Украйна, Турция и Румъния. Единственото българско списание, представено на срещата, бе Инженеринг ревю. По традиция домакините от Grundfos бяха вложили много старание в подготовката на събитието, стремейки се не само да запознаят участниците с бизнес философията, историята и стратегията на развитие на Grundfos, но и да превърнат срещата в незабравимо за всеки от тях преживяване.

Приоритетна роля за Югоизточна Европа

По време на срещата, участниците имаха възможност да се запознаят с представители на висшия мениджърски екип на компанията и да получат актуална информация за ролята, която Grundfos възлага на бизнеса в държавите от Югоизточна Европа. Вицепрезидентите на компанията - Сюне Салинг-Мартенсен и Сьорен Сьоренсен, лично увериха гостите в сериозните очаквания и приоритетното значение, които компанията обръща на държавите от региона на Югоизточна Европа. В подкрепа на изразената увереност, домакините на срещата посочиха инвестициите на Grundfos в изграждането на заводи в Русия и Унгария.

В програмата на пресвизитата бе включено и посещение в завода на Grundfos за циркулационни помпи, където всеки частник лично се запозна с отделните производствени етапи, вниманието, което компанията обръща на качеството, и екологичността на технологичните процеси. Интерес сред колегите предизвикаха и управленските практики за поощряване на отговорността и старанието при изпълнението на работните задължения в завода, някои от които успешно използвани през последните години и от българския бизнес.

За първи път в програмата на пресвизитата бе включено посещение в завод на

компанията Hilge

във Франкфурт, Германия. Добре познатият и на българските специалисти от областта на фармацевтичната индустрия и хранително-вкусовата промишленост производител на санитарни помпи Hilge вече е част от структурата на компанията Grundfos, подчертаха организаторите на пресвизитата. Като предпоставка за успешното интегриране на Hilge в Grudfos Group домакините посочиха еднаквите концепции за развитие на бизнеса на базата на техническо усъвършенстване на продуктите и високо качество на произвежданите продукти. Специална лекция бе посветена на продуктовото портфолио от санитарни помпи с марка Hilge, включително Euro-HYGIA, Contra, Sipla, Maxa и Maxana. От българския офис на Grundfos уверяват, че предлагат пълната гама помпи на Hilge, включително технически консултации и сервизиране на изделията.

Акцент в разгледаните санитарни помпи домакините поставиха върху

помпата NOVAlobe

чийто пазарен дебют в Европа е бил през май т.г. Представлява обемна ротационна помпа, разработена специално за високовискозни среди. Типичпи приложения на NOVAlobe са хранително-вкусовата промишленост, фармацията и козметичната индустрия. Серията обхваща девет модела с дебит от 4.5 до 1000 l/min. Работните колела и корпусът на помпите NOVAlobe са изработени от висококачествена хром-никел-молибденова стомана. Помпите имат сертификат за съответствие с европейските стандарти 3A и QHD, увериха домакините на събитието.

"Помпите NOVAlobe се предлагат вече и в България. Представляват алтернатива на традиционно използваните в българската хранително-вкусовата индустрия зъбни помпи, но едно технологично стъпало напред. Съответстващи на най-новите и сериозни европейски стандарти, помпите NOVAlobe предлагат много по-добри експлоатационни качества в сравнение с досега използвани зъбни помпи в отговорни приложения, към които са поставени много високи хигиенни изисквания", коментира инж. Стефан Иванов от Grundfos-България. Серията включва модели помпи NOVAlobe с различни класове на изпълнение на стерилност - 3А1 (индустриален клас); 3A2 (санитарен клас) и 3A3 (стерилен клас).
Top