Индустриал Партс и Bermad домакини на семинар

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 4, 2007

Семинарът разгледа възможности за оптимизиране работата на ВиК мрежи

На 26 април т.г. Индустриал Партс и представляваната от тях израелска компания Bermad бяха домакини на семинар, посветен на технически възможности за решаване на проблеми, свързани с контрола на водоснабдителни системи. Събитието бе организирано в Интер Експо Център в столицата и предизвика сериозен интерес от фирми, специализирани в изграждането и поддържането на водопроводни и канализационни мрежи, както и от проектантски къщи, строителни компании и търговци на техника, предназначена за ВиК сектора. Семинарната програма включваше лекциите Нововъведения в хидравличните контролни вентили, Управление на налягането за ефективно намаляване на загубите на вода и Хидравлични решения за контрол на помпени станции и резервоари. Лектор на семинара бе Цви Вайнгартен от Bermad.

Специално внимание в семинарната програма бе отделено на

контролните вентили

от серията 700, както и на моделите от серията 800 на Bermad, специално разработени за по-високо работно налягане. Акцент в презентацията бе поставен върху нововъведенията в серията, олекотената конструкция, както и качествено новия подход при контрола на водата, нейното пренасочване и движение в самия вентил, подчертават организаторите. "Разработени в съответствие с най-новите инженерни технологии, тези серии предлагат разнообразие от възможности, свързани с контрол и освобождаване на налягането, чрез контрол на ниво, изпомпване, дебит, течове, електрически и електромагнитен контрол", допълват от Индустриал Партс. В рамките на презентацията лекторът поясни, че основната приложна област на сериите контролни вентили 700-800 включва помпени системи с голям дебит, национални и градски разпределителни мрежи, поддържане нивото в язовири и големи резервоари, индустриални системи с голям дебит, както и с цел намаляване и поддържане на налягането и контрол на нивото.

Сериите 700 и 800 на Bermad защитават помпите, тръбопровода и други компоненти на системата от критични промени, свързани със статуса на помпата - спряна или работеща. "Сред моделите от сериите 700 и 800 акцентираме върху вентил 740 - ES- S за контрол на потока на изхода на помпата, предупредителен вентил-удароубивател - модел 735 - ES - M, предпазен и поддържащ налягането вентил, модел 730 - ЕС-VI, вентил, поддържащ входното диференциално налягане, модел - 736 - ES - VI, вентил за контрол на дебита - модел 770 -ЕS- UVI, и авариен клапан модел 790 - ES-M", заявяват от Индустриал Партс.

"Разчитайки на търговските си партньори, Индустриал Партс предлага

широка гама продукти

повишаващи ефективността в управлението на налягането и подобряващи контрола на водопроводната мрежа. Това е начинът за ограничаване загубите на вода и спестяване на средства за ремонтни дейности", коментират от Индустриал Партс. "Предлагаме решения за 24-часов контрол на налягането, независимо от типа консумация и натоварването на мрежата във времето. Всички продукти, предлагани от Индустриал Партс, са съобразени с високото налягане във водопроводната мрежа на страната - средно три, четири бара, и големите загуби - от порядъка на 50%, според обявени статистически данни", допълват от Индустриал Партс. По време на семинара специалистите от Индустриал Партс препоръчаха използването на съвременни технологии и технически решения, допринасящи за намаляване налягането в мрежата на 1.5 бара и поддържането му 24 часа в денонощието.
Top