Интервю с инж. Миладин Бояджиев, генерален директор на ПроСтрийм Груп

Начало > Интервю > Сп. Инженеринг ревю - брой 1, 2007

Занапред ще работим още по-амбицирано и с повече хъс

инж. Миладин Бояджиев, генерален директор на ПроСтрийм Груп, пред сп. Инженеринг ревю

Господин Бояджиев, в учебниците по връзки с обществеността пише, че най-добрият антикризисен PR е този, при който фактите се съобщават директно. В тази връзка, как стоят нещата около ПроСтрийм Груп днес?

В ПроСтрийм Груп залагаме на работата по световни стандарти не само по отношение на инженерните ни проекти, но и при външните ни комуникации. Вярваме, че правилната реакция при кризисна ситуация е базирана на откритост на компанията по отношение на реалното положение. Относно ситуация около ПроСтрийм Груп: първо, от няколко месеца фирмата се ръководи от мен и мениджърски екип, вследствие на преструктуриране, което е част от дългосрочен бизнес план на компанията. Второ, в процес сме на преструктуриране и на собствеността на компанията. Това бе планирано още в средата на 2005 г. с основна цел да модернизираме структурата на компанията и да подобрим качество на обслужване на клиентите, контрагентите, доставчиците и производителите, с които работим.

Сформиран ли е вече управленският екип и кои са членовете му?

Както знаете, всяко преструктуриране е бавен процес и ни бе необходима почти година и половина, за да стигнем до естествения момент за реализацията му. Преструктурирането приключи в края на 2006 г. и в момента управленският екип включва мен като генерален директор на Прострийм Груп, както и Калин Сотиров, финансов директор, Росица Стойкова, маркетинг и PR директор, и Николай Ботев, финансист и гл. счетоводител.

Предвид моментната ситуация поемате сериозно предизвикателство! Има ли и добри страни настоящото положение?

Предизвикателството е изключително сериозно - както към мениджърския екип, така и към мен в частност. Човек винаги трябва да търси положителното в дадена ситуация. Ще си позволя да синтезирам така гледната си точка и позиция - положението, в което се намирам, е рядък шанс за развитие и натрупване на опит.

Как ще излезете от кризата?

С още по-усилена работа и непрекъснато повишаващо се качество на предлаганите от ПроСтрийм Груп продукти и услуги. За мен най-важният управленски въпрос е запазване на единността и целостта на фирмения екип. Засега, обаче, нямам индикации за сериозна тревога, дори съм обнадежден, защото всички служители твърдо и непоколебимо подкрепиха компанията и ясно демонстрираха лоялността си. Нещо повече, получих съвсем ясни послания от ключовите ни фигури, че те още по-амбицирано и с още повече усилия и хъс ще работят занапред.

За щастие браншът, в който работим, се интересува основно от технологии, проекти, гаранции и срокове. Ще продължите ли политиката си да разширявате предлаганата от фирмата гама продукти?

В дейността ни наистина решаващи са технологиите, изготвянето и обслужването на проектите, сроковете на доставка, гаранциите - всичко това като цяло бих определил като качествено управление на проекти. ПроСтрийм Груп работи с близо 40 чуждестранни партньори. Наскоро разширихме партньорската си мрежа с водещия немски производител VAG - Armaturen. Вече сме повече от доставчик на оборудване - с партньорите си можем да предоставим цялостни решения на много по-конкурентни цени. Не бих искал да пропусна и партньорство ни с френската фирма HPL - Engineering, Water Equipment, с чиито продукти ще разширим продуктовата си гама в сектор Енергетика. Вече изпълняваме проекти, свързани с доставка на арматура за ВЕЦ-ове. Ново предизвикателство за нас е навлизането ни в сектора на пречистването на индустриални отпадни води. Макар че сме отскоро в този бранш, вече сме пред финализиране и на първия си проект за доставка на ПСОВ.

Кои ще бъдат пазарните ви акценти през настоящата година?

Бизнес целите за 2007 г. са свързани с увеличаване на пазарния ни дял в енергийния сектор, ново позициониране и постигане на голям растеж във ВиК сектора, както и разрастване на дистрибуторската ни мрежа чрез нови офиси в някои по-големи градове. Друга основна цел е да реализираме значителен ръст на пазара, свързан с пречистването на индустриални отпадни води. Основно целим да постигнем това чрез разширяване на дистрибуторската ни мрежа и подобряване нивото на качеството на предлаганите от нас стоки и услуги.

През последните месеци се изписаха доста неща за ПроСтрийм Груп, включително и че от началото на настоящата година фирмата е преименувана. Каква е истината по въпроса?

Читателите на сп. Инженеринг ревю знаят, че още през 2005 г. фирма Шибър бе преименувана в Прострийм Груп, така че всичко останало по въпроса просто не е истина!

И накрая , бихте ли казали няколко думи за себе си - като образование и професионален път до момента?

На 46 години съм, семеен, с 2 дъщери. Завършил съм ВМГИ, София. Имам следдипломна квалификация по Мениджмънт към Институт по маркетинг и мениджмънт. Работил съм в Енергомонтаж София и NCH Corporation. Член съм на Ротари Клуб, като съм един от основателите и учредителите, както и първи Президент на Ротари Клуб София Сердика. През декември 2004 г. постъпих във фирма Шибър, която, както стана ясно, впоследствие бе преименувана в ПроСтрийм Груп.

 

 
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top