Каспар Инженеринг партньор на Chaffoteaux&Maury

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 3, 2007

От началото на годината Каспар Инженеринг разшири продуктовото си портфолио с горивните съоръжения на френската компания Chaffoteaux&Maury, информира инж. Росен Стоянов, управител на Каспар Инженеринг. "Компанията Chaffoteaux&Maury е създадена през 1914 г. в Бретан, Франция. Притежава патенти за стенен газов котел за отопление, горелка мултигаз, котел с електронно запалване, стенен кондензационен котел, котел с предварително подгряване на водата "мини-акумулация" и други", заяви г-н Стоянов. От 2000 г. Chaffoteaux&Maury е част от концерна МТS Group, към който принадлежат и компаниите Elco, Cuenod, Rendamax и Ariston.

"Считаме, че котлите на френската компания ще намерят добра пазарна реализация в България, тъй като предлагат редица конкурентни предимства. Сред тях бих откроил категорията четири звезди за ефективност, както и категорията три звезди за санитарен комфорт, които са максимално възможните според европейските стандарти. Наред с тях, продуктовата гама на Chaffoteaux&Maury включва и компактни като размери модели, както и модели за външен монтаж и за вграждане в стена", коментира предимствата на котлите с марка Chaffoteaux&Maury управителят на Каспар Инженеринг.

"Сред конструктивните специфики на съоръженията бих посочил още системата Delta, при която водата се подгрява предварително в мини-бойлер с вместимост шест литра или през пластинчат топлообменник преди постъпването й в бойлера. По този начин се гарантира моментно и постоянно подаване на топла вода при желаната от потребителя температура, без изчерпването й. Постига се производителност на топла вода - до 1000 литра/час", допълва той.
Top