Конгресът по енергийна ефективност - от 24 до 26 април

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 9, 2006

Третият международен конгрес по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници ще се проведе от 24 до 26 април 2007 г., съобщи за списанието Анелия Каранова от Виа Експо, организатор на форума. Домакин на тазгодишния конгрес ще бъде Националния дворец на културата в столицата. По традиция паралелно с конгреса ще се проведе и международна изложба на фирми, предлагащи технически и технологични решения в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

"През последните години технологиите, базирани на възобновяема енергия, се развиват много бързо. Според някои дългосрочни прогнози има голяма вероятност до 2050 г. възобновяемата енергия да покрива половината от енергийните нужди на света. Дори се предвижда до 2100 г. две трети от световната енергия да се добива от алтернативни източници", коментира актуалността на темата г-жа Каранова.

Събитието ще се проведе под егидата на Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, съобщават организаторите. "Целта ни е не просто да информираме българските и чуждестранните специалисти за новостите в областта, но да предоставим актуална информация за настоящи и бъдещи проекти, свързани с реално внедряване на възобновяеми енергийни технологии в България и региона", заявява Анелия Каранова.Ключови думи: Виа ЕкспоTop