Красимир Стойнов

Начало > Лица > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2006

началник цех Електрически в ТЕЦ Марица 3, Димитровград

Красимир Стойнов е представител на все по-мащабната група млади специалисти, заемащи ръководни инженерни постове в български индустриални обекти. Общото между тези "успели" професионално млади хора са високата степен на образованост, ясните професионални стремежи, удовлетвореността и щастието да се изявяват именно на трудното инженерно поприще. Завидният бекграунд на г-н Стойнов включва магистърска диплома по специалностите "Електроснабдяване и електрообзавеждане" и "Екология" от МГУ "Св. Иван Рилски" в столицата. През 2003 г. разширява професионалната си квалификация с магистърска диплома по финанси от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".

Досегашният професионален път на г-н Стойнов е тясно свързан с ТЕЦ Марица-3, Димитровград. Започва работа като оператор в командна зала на цех Електрически, веднага щом напуска редовете на родната казарма. През следващите години кариерата му е образец на съвременните схващания за професионално развитие на един мениджър. Паралелно с трупаните инженерни и икономически познания, г-н Стойнов преминава през всички йерархични стъпала, достигайки до поста началник на цеха, в който съдбата го отвежда още през 1988 г. Балансира нелеките си професионални ангажименти със също толкова отговорната роля на добър съпруг и баща, без да забравя любимия си спорт - баскетбола, където се изявява като съдия.

Определям себе си като

човек, който в голяма степен е ангажиран и отдаден на професията си. В това отношение се чувствам привилегирован.

Да носиш отговорност е

не само правомощие, но и оказана чест, която много задължава. Да носи отговорност може този, който е напълно уверен във възможностите и знанията си и има пълно доверие в хората, с които работи.

Големият ми шанс е

да имам работа, даваща ми възможност непрекъснато да се усъвършенствам. Тайно обаче се надявам, че все още не съм се срещнал с големия си шанс.

Чувствам се щастлив, че

колективът ни е изграден от млади хора. В личен план големият ми шанс бе да срещна жена, която заслужава изцяло моята обич.

Трудните решения

носят или удовлетворение, или силно разочарование. В трудните решения държа крайният избор да е лично мой. Така не заблуждавам себе си, че някой друг ми е попречил да направя правилния избор.

Силата на характера

невинаги води до положителни резултати.

Чувството, че си конкурентен

дава самочувствието да поемеш нови предизвикателства.

Подкрепата на екипа

има изключително висока стойност и бих дал много, за да я получавам непрекъснато. Лично аз предпочитам успехите да са плод на усилията на цял екип и непрекъснато се стремя към този начин на работа.

Работата в екип

дава възможност за много по-бързи темпове На професионално развитие.

Талантът -

ако направя аналог между работа си и любимия ми спорт баскетбола - в отбора и най-големият талант е зависим от усилията на своите съотборници.

Плуването срещу течението

има смисъл, когато човек е убеден, че е достатъчно подготвен, за да отстоява позицията си. Не бих се чувствал удовлетворен, ако екипът ми е от хора, които работят и живеят по течението.

Тайната на успеха

се крие в детайлите, в способността да постигаш максимума от всяка ситуация, колкото и незначителна да изглежда.

Уважавам хората, които

влагат усилия над минимално необходимите за изпълнението на каквато и да е задача.

Безкомпромисен съм,

колкото и тривиално да звучи, към некачествено изпълнение на поставена задача. Дразня се от безразличието и липсата на заинтересованост. Стремя се да съм безкомпромисен и към себе си.

Рискът -

в професията ми е задължителна нагласата да е сведен до минимум, защото почти винаги е свързан с опасността някой да пострада. А това обезсмисля всичко, което би могло да се постигне с него.

Не съм склонен

да си поставям конкретна цел в професионалното си израстване и срокове за постигането й. Предпочитам всекидневно да научавам нещо ново и да съм достатъчно подготвен за това, което ми предстои.

След 10 години

бих искал да съм още по-удовлетворен от това, с което се занимавам. Ще е чудесно, също, да има кой да обичам и някой, който да ме обича.

Бих си пожелал

здраве за мен и семейството ми, както и да зная какво да си поискам, ако в мрежата ми попадне златната рибка.
Top