Маркучи Bioprene за перисталтични помпи

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 9, 2006

Перисталтичните помпи, производство на компанията BREDEL, вече са оборудвани с нови хигиенни маркучи Bioprene, информира за сп. Инженеринг ревю Карамфилка Томова, управител на фирма Евротех, ексклузивен представител на BREDEL за България. Новите изцяло бели хигиенни маркучи са специално разработени за приложениe в сферата на хранително-вкусовата промишленост, производството на напитки, фармацевтичната и химическата индустрия.

"Маркучите Bioprene имат FDA сертификат и са устойчиви на алкохоли, окисляващи продукти и почистващи реагенти като азотна киселина. Използват се в модели перисталтични помпи SPX40 и SPX50, за които маркучите са с вътрешен диаметър съответно 40 мм и 50 мм. Техническата спецификация на маркучите включва устойчивост на работна температура до 80 оС и налягане до 3.5 bar", коментира приложната област и техническите характеристики на маркучите г-жа Томова.

"Сред предимствата на помпите са пълно задържане на флуида без никакви уплътнения, отсъствие на набивки и движещи се части за чистене, висока устойчивост на срязване и възможност за самозасмукване", допълва тя. Други характеристики на помпите са работа "на сухо", реверсивност, възможност за оборудване на помпата със CIP система (clean In place).
Top