Metronik навлиза у нас

Начало > Бизнес > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

Компанията има силни позиции в хранително-вкусовата промишленост и фармацията, уверяват от Метроник Системс

В съответствие с наблюдавания от няколко години интерес към българския пазар от страна на компании от Източна Европа, в началото на ноември собствен офис в страната откри Metronik. Дъщерната фирма на словенската компания у нас ще се ръководи от инж. Светослав Любенов. Тя е приемник на Контек Аутомейшън, познатата на читателите на сп. Инженеринг ревю като дистрибутор на GE Fanuc Intelligent Platforms за България. "Metronik е създадена през 1990 г. и до момента е извоювала водещи позиции в изграждането на системи за индустриална и сградна автоматизация на Балканите. Фирмата разполага със собствени разработки и висококвалифициран инженерен състав в областта на проектирането и внедряването на IT решения за производствен мениджмънт и потребителски анализи - т.нар. MES или Manufacturing Execution Systems. Хардуерната и софтуерната елементна база, на основата на които компанията реализира проектите за автоматизация, са от водещи световни производители", коментира пазарните позиции на Metronik г-н Любенов.

Структурата на Metronik обхваща офиси в Словения, Хърватия, Сърбия и България. "Компанията има много силни позиции в изграждането на MES системи в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, с което малко фирми, работещи в областта на промишлената автоматизация в България, биха могли да се похвалят. Листата с референции на успешно изпълнени обекти включва не само предприятия от Източна Европа, но и много реализации в Централна Европа", коментира г-н Любенов възможностите на Метроник Системс да се утвърди на българския пазар. "Компанията има сериозен опит и в изпълнението на проекти за управление и анализи на ключови индикатори на производителност (KPI), автоматизация на ОВК системи в индустриални и офис сгради, болници, хотели, курорти, управление на енергийни системи, изграждане на телеметрични системи за ютилити сектора и енергетиката и системи за проследяемост в производствени компании", допълва той.

В отговор на въпроса Метроник Системс ще запази ли статута на дистрибутор на GE Fanuc Intelligent Platforms, господин Любенов заявява: "Да, наред с хардуерните и софтуерните компоненти за автоматизация на GE Fanuc Intelligent Platforms, ще дистрибутираме и компаниите - Vacon, производител на честотни преобразователи, Satel, специализирана в областта на системите за отдалечена комуникация, и OPTO 22, занимаваща се с производството на контролери и управляващи системи за индустриална автоматизация".

 
Top