Microchip формира поделение за медицинска електроника

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2007

Aмериканският производител на микроконтролери и полупроводникови прибори анонсира формирането на Medical Products Group (MPG). С тази стъпка компанията се обръща към бързо разрастващия се пазар на медицинска електроника. "Много компании, разработващи продукти за медицинския сектор използват предимствата, които им осигурява елементната база на Microchip - миниатюрни корпуси, ниска консумация, и удобство при добавяне на комуникационни възможности - Ethernet, USB, ZigBee, CAN и др.", коментира за Инженеринг ревю инж. Владимир Велчев, търговски представител на Microchip за България.

Във връзка с очерталата се напоследък тенденция не само уредите за лична диагностика, но и терапевтичните апарати да се превръщат в продукти за масовия потребител, г-н Велчев подчерта, че широкото портфолио embedded системи на Microchip е ориентирано към посрещане на специфичните нужди на пазара за такъв тип медицинско оборудване. Продуктите със специфично приложение включват имплантирани устройства за контрол на сърдечния ритъм, невростимулация и автоматично подаване на лекарства, уреди за терапия на наднормено тегло; мобилни устройства за диагностична информация, както и уреди за употреба в домашни условия - за наблюдение на жизнените функции, за рехабилитация и др.

Част от проекта е стартираният неотдавна обширен онлайн медицински дизайн център на Microchip който можете да посетите на адрес www.microchip.com/medical. Центърът предлага конструктивни ръководства, приложни проекти, документация, както и "tips and tricks" съвети.
Top