Оборудването хигиенно изпълнение на Вердер гарантира безопасно изпомпване на продуктите

Начало > Във Фокус > Сп. Инженеринг ревю - брой 3, 2014

През последните години все още има доста случаи за контаминиране на хранителните продукти с опасни за живота микроорганизми в производствените цехове на хранително-вкусовия сектор, които са предизвикани от нехигиеничен дизайн на оборудването или съоръженията.

Недостатъците, като присъствието на мъртви зони, лошото качество на заварки, пукнатини в повърхности и т.н., могат да предизвикат кръстосани замърсявания със сериозно въздействие върху безопасността на храните.

Вердер предлага иновативни решения за преработвателните предприятия от различни сектори на ХВП, както и от козметичната и фармацевтичната индустрии, внедрявайки принципите на хигиеничен дизайн заедно с грижливо придвижване на чувствителни течности, използвани в най-различни производствени хигиенични процеси.

Предлагаме помпи, предназначени за работа в хигиенни приложения и при обработка на хранителни продукти като изпомпване на млечни продукти (сметана, крема сирене или кисело мляко) и на основните съставки за плодови сиропи и концентрати за производство на плодови сокове или пък на продуктите за лична грижа.

Предлаганата от нас гама помпи (двойно-диафрагмени задвижвани със сгъстен въздух, бутални, шлаухови, шнекови, центробежни) може да се справи с най-разнообразни среди като мляко и млечни продукти, напитки, вискозни пасти, конфитюри, желета, гелове, сиропи, шампоани, кремове за лице или паста за зъби, при което се гарантира безопасното изпомпване на продуктите. Цялата гама е лесна за ръчно почистване или с помощта на CIP или SIP процеси.

Марин Мереуца, Координатор вътрешни продажби за България и Румъния, Вердер



Ключови думи: Вердер, помпи, хранително-вкусова промишленост



Top