Omron с лаборатория по автоматизация

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2006

Лаборатория, оборудвана с най-модерните и съвременни достижения на индустриалната автоматизация, откри Omron в университета в град Истанбул, Турция. Освен за практическо обучение на студентите от университета, лабораторията по автоматизация ще бъде използвана за обучение на български клиенти на водещата японска компания, съобщи за сп. Инженеринг ревю инж. Георги Генчев, президент на Гемамекс, оторизиран дистрибутор на Omron за България.

"Важна част от корпоративната култура на Omron е да работи в полза на обществото. Образованието на младите хора е въпрос с голяма обществена значимост, тъй като в момента студентите напускат университета, без да са придобили практически опит. Новата лаборатория ще допринесе за промяна в настоящата ситуация", коментира откриването на лабораторията по автоматизация, Доган Угур, генерален мениджър на Omron Electronics в Турция.

Новата лаборатория разкрива големи възможности за интерактивно симулиране на управлението на различни производствени величини. Специална част от лабораторията е предназначена за специалисти по автоматизация и предлага необходимите хардуерни и софтуерни средства за изграждане на реални приложения и демонстрации на нови технологии. Лабораторията е оборудвана и с необходимите стендове за лабораторни изпитания на продукти. "Допълнително, посетителите на лабораторията имат уникалния шанс да се запознаят на практика с бъдещето на индустриалната автоматизация, включително със системи за автоматизация в областта на нанотехнологиите, лазери с висока разделителна способност, най-съвременни системи за идентификация, гъвкави и отворени концепции за управление на движение, advanced управление на процеси, модерни системи за безопасност и др.", заявява в допълнение г-н Генчев.
Top