Отвори врати третият завод на ЕПИК ЕА

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2008

EPIQ3 ще се превърне в основен производител на високотемпературни сензори в света

На 25 февруари в Ботевград официално отвори врати най-новият, трети завод на ЕПИК ЕА в страната - EPIQ3. В присъствието на многобройни гости от страната и чужбина, сред които Н.П. посланикът на Белгия у нас Филип Беке, изпълнителният директор на ЕПИК ГРУП Жил Бернар поздрави уважилите събитието партньори, клиенти и журналисти. "Три са основните причини за откриването на EPIQ3 днес. Първата е, че официалният пуск на новия завод съвпада с десетгодишнината на ЕПИК ЕА. Днешното събитие се провежда във време, когато ЕПИК ГРУП отбелязва най-добри продажби до момента и стабилен растеж от 20% през последните три години. Третата причина е пазарният успех на една нова производствена платформа - високотемпературни сензори за измерване на вредните емисии на изгорелите газове от колите", заяви той, допълвайки: "С изграждането на новия завод EPIQ3 производствената ни база в България се увеличи с 12 000 кв. м.".

Компанията е инвестирала 5,5 милиона евро в новия завод и очаква с пуска му в работа оборотът на ЕПИК ЕА да се повиши с 30%. Плановете на компанията включват постигането на оборот от 162 милиона евро за 2008 г., а за 2009 г. - 178 милиона евро.

В новия производствен корпус основно ще се произвеждат високотемпературни сензори за измерване на вредните емисии на изгорелите газове от колите. Сензорите са разработени от белгийската компания Sensor NITE. Серийното им производство стартира през 2002 година с едва 500 хиляди броя, които до миналата година достигат 7,5 милиона. Планираната цел за 2008 година е производствените обеми да достигнат 8 милиона. Произведените сензори в EPIQ3 ще задоволяват над 50% от световното търсене на този продукт, като очакванията на производителите са за значително увеличаване на тяхното търсене.

"Предвиждаме да разширим пазарите си в САЩ, Индия и други държави. До края на годината се предвижда и въвеждането на ново поколение сензори", заяви Крис Бартс, изпълнителен директор на Sensor NITE Белгия по отношение на бъдещите планове за развитие на компанията. Сред основните клиенти на Sensor NITE са Ferrari, Mercedes, Volkswagen, Maserati, DaimlerChrysler и др.
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top