Панаир на доставчика организира Siemens

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2005

Форумът събра производители от региона на Югоизточна Европа

На 14 и 15 септември в столичния хотел Хилтън се проведе панаир на доставчика на Siemens, участници в който бяха специалисти от водещата немска компания и производители от региона на Югоизточна Европа. Партньор на домакините от Siemens по проекта е Българската камара на електротехниката в България (КЕБ). Според официално разпространеното прессъобщение по случая, Siemens търси доставчици от региона по осем продуктови направления. Компанията проучва доставчици, както на цялостни изделия, така и на различни детайли - пластмасови, стоманени, алуминиеви компоненти и др. Форумът бе открит от инж. Стоян Нешев, управител на Сименс ЕООД и упълномощен представител на Siemens AG в България. Специално приветствие към присъстващите специалисти поднесе и д-р Румен Атанасов, председател на КЕБ. Специален гост на събитието бе д-р Ханс Хубман, вицепрезидент на направлението Глобални доставки в Siemens.

Всички фирми от региона, поканени на форума, са преминали успешно предварителните проучвания от страна на Siemens, съобщи за сп. Инженеринг ревю Вихрен Стойнов от Сименс ЕООД. "Подобно събитие се провежда за първи път в страната ни и региона. В събеседванията се включиха представители на фирми от Румъния, Словения, Словакия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия и Черна гора и Турция," допълни той.

От общо 75-те фирми, одобрени от Siemens след първия кръг на преговорите, 25 са български. Сред тях са компании като Арексим - Смолян, Бунай - Панагюрище, Карат Електроникс - Велико Търново, Спарки - Ловеч, КУН Технолоджи - Радомир, ДЗУ - Стара Загора, Елдоминвест - Варна и др. До половин година се очаква Siemens да сключи първите договори с избраните доставчици, съобщават от Сименс ЕООД.
Top