Панаирът INTEL 2007 през февруари

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2006

Три независими изложения LivinLuce, EnerMotive и Build Up Expo обхваща панаирът

Международният технически панаир INTEL в Италия се разделя в две специализирани изложения LivinLuce и EnerMotive, които през следващата година ще се проведат паралелно с ново изложение в областта на архитектурата и строителството - Build Up Expo, съобщиха организаторите от Панаира в Милано на специална пресконференция. Събитието, което се проведе на 18 октомври 2006 г. в Гранд Хотел София, бе организирано специално за български фирми, потенциални участници в панаира, и журналисти. Според Франческа Донати от Панаира в Милано и Рикардо Валвасори от Италианската асоциация на електротехническата индустрия - АNIE, организирането на пресконференцията и съпътстващата я медийна кампания е свидетелство за сериозните амбиции на организаторите да разширят посетителската активност и броя на изложителите от региона на Югоизточна Европа.

Друга новина, обявена на пресконференцията, е, че организаторите променят времето на провеждане на форума. Вместо традиционния май, изданието на форума през 2007 г. ще се проведе от 6 до 10 февруари в новия модерен панаирен комплекс в Милано, информира Франческа Донати. "Причината да изберем зимен месец за провеждането на изложенията е в отговор на изискванията на бизнеса. По този начин ще предоставим на производителите и търговците възможност да представят продуктовите групи, които ще лансират в началото на календарната година. Също така, от бизнес гледна точка, февруари не е толкова активен период и фирмите имат повече време да участват и посещават изложения", коментира г-жа Донати основанията на организаторите да изберат нови дати за провеждането на изложенията.

В рамките на изложението LivinLuce (www.livinluce.com) ще бъде представена техника в областите на строителството и осветлението, вкл. системи за сградна автоматизация, инсталационни материали, непрекъсваеми токозахранващи устройства, пожароизвестяване, видеонаблюдение, външно и вътрешно осветление. Изложението EnerMotive (www.enermotive.com) ще обхване продукти и системи за електроснабдяване и автоматизация на промишлени обекти и електроенергийни предприятия. Акцент в тематиката на изложението ще бъдат възобновяемите енергийни източници. В отделна палата изложителите ще могат да представят практически приложни решения на предлаганата от тях техника, подчерта Франческа Донати. Програмата на форума включва и провеждането на конкурс, на който ще бъдат наградени 10-те най-иновативни продукта, от гледна точка на технологии и дизайн, допълни тя.
Top