Пътуващо изложение на CIAT в столицата

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 4, 2007

Представени бяха най-новите модели климатична и вентилационна техника на CIAT

На 4 и 5 април т.г. изложбеният камион на водещата в областта на климатичната и вентилационната техника френска компания CIAT посети българската столица. Инициативата е част от европейското турне CIAT Tour на компанията. Всички специалисти от проектантски, търговски и инженерингови фирми, посетили камиона пред хотел Holiday Inn в Бизнес Парк София, имаха възможност да се запознаят с работещи експонати на термопомпи вода-вода, въздух-вода, климатична камера, прецизен климатичен шкаф и вентилоконвектори, увериха от Клима Машинари Център и Про Терм, дистрибутори на CIAT за България.

В отговор на въпроса на какво се дължи високата

конкурентноспособност на изделията

произвеждани от CIAT, на която бе обърнато специално внимание на презентациите, от Клима Машинари Център коментират: "Експериментално-изследователският център на CIAT с площ от 4500 м2 е сред най-големите в Европа. Компанията инвестира 5% от оборота всяка година за научно-изследователска дейност и нови разработки. CIAT участва в разработването и е сред първите компании на Стария континент, въвеждащи новите европейски стандарти за безопасност. Нивото на генерирания при работата на съоръженията шум съответства на най-строгите изисквания, отнасящи се за петзвездни хотели. Компанията работи с нови, екологично чисти и енергийно ефективни фреони, например R 407 C и R 410 A".

Според специалистите от Про Терм, водещите пазарни позиции на CIAT са резултат и от цялостните технически решения за различни сектори, които предлага компанията, и много широката гама продукти за климатизация и вентилация. "Всички продукти на CIAT са сертифицирани в съответствие с изисквания на EUROVENT, а това на практика означава, че зададените от производителя технически параметри на даден продукт, било то термопомпа или климатична камера, отговарят на реалните. "Голяма част от производствената гама на CIAT включва термопомпени агрегати, които са не само енергийно ефективни, но и екологични съоръжения, съдействащи за намаляване на вредните парникови емиси. Също така, всички технически продукти на CIAT отговарят на европейските директиви, например WEEE 2002/96/CE, отнасяща се за последващо събиране на отпадъци", допълват от Про Терм.

Търговската стратегия

за налагане на изделията на Клима Машинари Център на българския пазар включва директни срещи с клиенти от цялата страна, технически консултации за избор на оптималното за дадено приложение техническо решение, както и активна маркетингова политика, включваща дългосрочно присъствие в специализирани издания. От своя страна, екипът на Про Терм залага на активна търговска политика, подкрепена от последователна маркетингова стратегия. "Не си правим илюзии, че налагането на изделията на CIAT ще стане бързо. За това се изискват постоянство и време, както и добро отношение и търпение към клиентите, своевременно изготвяне на оферти и изпълнение на поръчки", коментират от Про Терм.

Сред въпросите, към които гостите на презентациите проявиха най-сериозен интерес, бе

сервизирането на изделията на CIAT

в страната. От Клима Машинари Център уверяват, че разполагат със сервизна база и квалифициран технически персонал, които им дават възможност да извършват сервизирането на изделия в съответствие с всички изисквания на CIAT. "Предлагаме пълна гаранция за всички машини и съоръжения на CIAT, включваща всички резервни части, както и дейностите по подмяната им", коментират от Клима Машинари Център.

Про Терм също има подписан договор за организиране на сервиз, увериха от фирмата. "Служители на Про Терм в края на лятото на 2007 г. ще посетят учебния център в Кюлоз на CIAT за около месец. В бъдеще те ще извършват сервизна дейност за продуктите на CIAT на територията на България", допълват от Про Терм.

Колегите им от Клима Машинари Център съобщават, че техни специалисти са преминали курс на обучение в учебния център на CIAT в Кюлоз.
Top