Пети юбилеен турнир по боулинг за купата на сп. Инженеринг ревю

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 2, 2008

ОБО Беттерманн - призьор в индивидуалното и в отборното класиране

Многобройни представители на фирми от индустриалния бранш се състезаваха на турнира по боулинг за купата на списание Инженеринг ревю, организиран от издателството на 6 март тази година. За пети пореден път събитието се проведе в най-голямата боулинг зала в столицата Mega Xtreme Bowling Сentre. Участниците, разпределени в 32 отбора и 23 състезателни групи, оспорваха призовите места на всичките 18 писти в залата. Средният брой точки, спечелени с ентусиазъм от играчите на всяка фирма, формира шампионите в отборното класиране. За трети път в историята на турнира отборен шампион стана екипът на ОБО БЕТТЕРМАНН, който с резултата си от 141 точки затвърди демонстрираните в предишните състезания спортен хъс и умения. Носител на купата за второ място грабна традиционно силният отбор на фирма РУВЕКС (131,17 т.). Завидни способности в играта показаха и дебютантите от фирма КОМКОНТРОЛ, които заслужено спечелиха третото място в отборната надпревара със среден резултат от 130,8 т. Специални грамоти получиха и 23-мата участници, показали най-добър резултат в състезателната си група.

ОБО БЕТТЕРМАНН заслужено спечели купата за първо място и в индивидуалното класиране, благодарение на безапелационния резултат от 178 т. на състезателя Стефан Миленков.

Достойна негова подгласничка стана Веселина Илийкова, защитила спортната чест на МОЕЛЛЕР ЕЛЕКТРИК БЪЛГАРИЯ със 162 т. Третото място в индивидуалното класиране журито присъди на Росица Каменова, представител на фирма РУВЕКС, показала завидния резултат от 159 т.

Със среден резултат от 100,59 точки отборът на домакините се представи значително по-добре от миналата година и заслужено се класира на 16 място.

Юбилейното издание на турнира привлече голям брой нови участници, които показаха не по-слаб състезателен дух от ветераните в спортния форум и бяха достойна тяхна конкуренция. Впечатление правеше и доскоро нетипичното за бранша масово участие на представителки на нежния пол. Дамите, деликатно подпомогнати от 20-те точки бонус по случай предстоящия празник, заслужено заеха тринадесет от общо двадесет и три първи места в класирането по писти.

Редакцията благодари на колегите Таня Терзиева, Мирена Русева и Анна Николова за ентусиазма и професионализма при организацията на поредното издание на боулинг турнира за купата на списание Инженеринг ревю.
Top