Помпеното оборудване хигиенно изпълнение на Вердер гарантира безопасно изпомпване на суровини и готова продукция

Начало > Във Фокус > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2014

През последните години все още има доста случаи за контаминиране на хранителните продукти с опасни за живота микроорганизми в производствените цехове на хранително-вкусовия сектор, които са предизвикани от дизайн, несъобразен с хигиенните изисквания към оборудването или съоръженията.

Недостатъците, като присъствието на мъртви зони, лошото качество на заварки, пукнатини в повърхности и т.н., могат да предизвикат кръстосани замърсявания със сериозно въздействие върху безопасността на продуктите от хранително-вкусовата промишленост.

Вердер предлага иновативни решения за преработвателните предприятия от различни сектори на ХВП (хранителни продукти, напитки), внедрявайки принципите на хигиеничен дизайн заедно с грижливо придвижване на чувствителни течности, използвани в най-различни производствени хигиенни процеси.

За приложения в областта на винопроизводството имаме разработена специализирана серия помпи, изградени от материал, подходящ за транспортиране на течности в хранително-вкусовата промишленост. А също така предлагаме помпи за различни дозиращи процеси на химикали, използвани във винопроизводството.

Предлаганата от нас гама помпи (двойно-диафрагмени задвижвани със сгъстен въздух, бутални, шлаухови, шнекови, центробежни) може да се справи с най-разнообразни среди като мляко и млечни продукти, напитки, вискозни пасти, конфитюри, желета, гелове, сиропи, при което се гарантира тяхното безопасно изпомпване. Цялата гама е лесна за ръчно почистване или с помощта на CIP или SIP процеси.

Марин Мереуца, Координатор вътрешни продажби за България и Румъния, Вердер



Ключови думи: помпено оборудване, Вердер, хигиенно изпълнение



Новият брой 1/2025

брой 1-2025

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top