Пожароспираща бариера от CABLOFIL

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2006

Нов вид пожароспираща бариера за кабелни трасета EZ-Path предлага френският производител CABLOFIL, съобщават от българския офис на фирмата. "EZ-Path гарантира 240 минути при 1000 оC пожароустойчивост, в съответствие с изискванията на стандарта EN 1366-3. Бариерата спира разпространението на пожар, горещи и токсични газове по кабелните трасета", коментира Людмил Даскалов от представителството на компанията в страната.

Продуктът се предлага на европейските пазари от настоящата година. Пазарният дебют на EZ-Path в страната се състоя в рамките на наскоро завършилия Есенен технически панаир. Приложната област на пожароспиращата бариера включва Data & Com, LAN мрежи, силови кабелни инсталации, електрически инсталации в публични сгради, бизнес и търговски комплекси, индустриални предприятия, болници и др.

"За разлика от традиционните решения за спиране разпространението на пожари по кабелните трасета, EZ-Path е инженерно-технологичен продукт. Предоставя перманентна пожарозащита с бърза и лесна инсталация. Пожароспиращата бариера EZ-Path се монтира за максимум пет минути, без да изисква специални монтажни умения", коментира техническите характеристики на продукта г-н Даскалов. "EZ-Path би могъл да се инсталира както преди, така и след полагането на кабелите. При трасирането на кабелите не е необходима някаква специална подготовка", допълва Даскалов.
Top