ProStream Group с нов бизнес партньор

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2006

Компанията представи продукти на VAG-Armaturen

В разгара на лятото, ProStream Group представи пред ВиК дружествата в страната новия си партньор - немската компания VAG-Armaturen. За място на провеждане на семинара домакините от ProStream Group по традиция бяха избрали изискано място - хотел Биляна-Бийч в град Несебър. На 27 и 28 юли т.г. мениджъри на ВиК дружества от цялата страна се събраха на черноморското ни крайбрежие, за да се запознат с продуктовата гама на новия партньор на ProStream Group. По традиция, освен технически новости, домакините предложиха на многобройните си гости и богата развлекателна програма, която предвид мястото на провеждане на събитието включваше разнообразни водни атракции.

Събитието бе открито от Мая Стоилова, управляващ мениджър на ProStream Group, която увери присъстващите специалисти в стремежа на домакините семинарът да бъде поне толкова полезен и увлекателен, колкото предишните две събития, насочени тематично към ВиК сектора в страната.

Лектор на семинара бе Мартин Микович, мениджър продажби за България, Румъния и Полша от чешката фирма

Jihomoravskа armaturka

Фирмата е собственост на VAG Armaturen. В завода й се произвежда голяма част от продуктовата гама на VAG Armaturen. Бизнес контактите между ProStream и VAG Armaturen стартират през май т.г. след среща на изложението ACHEMA в Германия. За момента ProStream си партнира с VAG на българския пазар, без това да изключва други български фирми да поддържат бизнес контакти с VAG Armaturen, уверяват от ProStream. "Решението ни да включим в продуктовото си портфолио продукти на VAG Armaturen се основана на добрия имидж на компанията в европейски мащаб. VAG Armaturen е доказал се през годините производител на висококачествена спирателна и регулираща арматура, не само за водоснабдителната и канализационната мрежа", коментира инж. Георги Георгиев, търговски директор на ProStream Group.

Производствената програма

на VAG Armaturen включва шибърни спирателни кранове с гумиран клин, шибърни кранове, предназначени за индустрията, бътерфлай спирателни кранове - стандартни и с двойно ексцентричен диск, сферични спирателни кранове, възвратни и обратни клапи. "Предлагаме още пожарни хидранти, въздушни вентили, бутални шибъри, наричани още плунгери, автоматични регулиращи вентили, пинч вентили, филтри и смукатели. Продуктовата гама на VAG Armaturen включва и водовземателни скоби, ножови шибъри, шлюзови затвори и други", бе съобщено на семинара.

В отговор на въпроса кои продукти от широката производствена програма на VAG Armaturen би определил като приоритетни за налагането на изделията на компанията на българския пазар, инж. Христо Христов, ръководител направление ВиК в ProStream Group, посочи шибърите с гумиран клин. Според европейското законодателство тези продукти следва да се монтират по тръбопроводите, транспортиращи питейна вода. Като интересно продуктово предложения за българския пазар г-н Христов определи и бътерфлай клапите с двойно ексцентричен диск, възвратните клапи с двойно ексцентричен диск, възвратни клапи за канализационните тръбопроводи и др.

В епицентъра на семинарната програма бяха

плунгер вентилите

на компанията. Монтират се на магистралните градски водопроводи и са предназначени да регулират налягането в мрежата като функция на консумираната вода. Лекторът - Мартин Микович, подчерта големите възможности, които предлагат за намаляване на водните загуби, предизвикани от течове по тръбопроводите. Произвежданите от VAG Armaturen бутални шибъри регулират налягането на основата на три метода.

Първият, или т.нар. времево базирано регулиране, се основава на идеята, че през различните часове от денонощието консумацията на вода в мрежата е различна. За целта плунгерът поддържа два работни режима - дневен и нощен. При нощния буталният шибър поддържа по-ниско налягане на водата в мрежата, което способства за намаляване на течовете. При втория метод налягането в мрежата се регулира в зависимост от данните за текущата консумация на вода във водоснабдителната мрежа. Третият метод - дистанционното регулиране, залага на сигнала от сензор, монтиран в някоя от критичните точки на водопровода.

В отговор на проявения от гостите на събитието интерес към проблемите, свързани с кавитацията, г-н Микович поясни: "Сериозно предимство на плунгер вентилите, произвеждани от VAG Armaturen, е специалното конструктивно изпълнение, което осигурява ъгъл на пречупване на водната струя през него, свеждащ до минимум кавитацията".
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top