Проведе се EATON Vickers хидравличен форум

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

Имаме сериозни амбициите да наложим хидравликата на
EATON Vickers у нас, твърдят от Рея МП

На 30 и 31 октомври тази година се проведе EATON Vickers хидравличен форум, организиран от Рея МП - официален партньор на американската корпорация EATON за България. Събитието, организирано в хотел Хилтън в столицата, дискутира съвременни решения и тенденции в развитието на хидравликата. На форума присъстваха представители на водещи предприятия от областите на машиностроенето, енергетиката, металургията, химическата и добивната промишлености. Презентации изнесоха Николай Мечков, ръководител направление Индустриални системи в Рея МП, и гостите от EATON Corporation - г-н Форнвег и г-н Крайзер.

В уводната част на форума г-н Форнвег представи накратко

историята и дейността

на създадената през 1911 г. компания EATON. Централното управление на EATON Corporation се намира в Кливланд, САЩ, a в световен мащаб корпорацията разполага с около 60000 служители в 125 държави, съобщи лекторът. "Дейността ни се простира в областите хидравлика, автомобилната индустрия, компоненти и системи за електроснабдяване, включително въздухоплаване и космическите програми, компоненти и трансмисии за тежкотоварни автомобили. Aeroquip, Airflex, Char-Lynn, Powerware, Vickers, Weatherhead са само някои от търговските марки, които правят EATON предпочитан доставчик на оборудване за много предприятия по света", заяви г-н Форнвег. Той посочи, че в България компанията е представена с направлението си за хидравлика - Fluid Power, което по принцип е организирано в три групи - обща (стационарна и мобилна индустриална) хидравлика, хидравлични съединения и хидравлични компоненти за самолетостроенето. "Индустриалната хидравлика има най-голям дял в дейността на Fluid Power - около 50%, като в нея се включват трансмисии, помпи, контролни системи, цилиндри", коментираха организаторите.

Представена е гамата на EATON Fluid Power

Програмата на двудневното събитие включваше още представяне на хидравлични продукти на EATON, както и изложба на хидромотори, помпи, клапани, задвижвания, тръбни съединения и аксесоари от търговските марки на корпорацията - Vickers, Char-Lynn и Walterscheid. През първия ден бяха разгледани хидравличните клапани и помпи Vickers, както и задвижванията с възможност за отдалечено управление. Беше проведен Час на науката, в който представители на академичните среди споделиха резултати от научни изследвания в областта на хидравликата и запознаха участниците със специфики на инженерното обучение в България. Пред участниците във втория семинарен ден бяха изнесени презентации на хидромотори Char-Lynn, специфични приложения на цилиндрите Hydrowa, филтриращи съоръжения и анализ на хидравлични флуиди - ProActive Maintenance, както и тръбни съединения за високо налягане, комплектни съоръжения и агрегати.

 

 

 
Top