Румен Андронов

Начало > Лица > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2007

управител на Глобал-Тест

Управителят на Глобал-Тест - Румен Андронов, е сред представителите на бранша, които имат с какво да се похвалят в професионален аспект - авторитетно име, успешен бизнес, дългогодишен професионален опит. Въпреки или именно поради тях и колегите и партньорите му без съмнения го определят като естествен и непринуден човек. Преди съвместно с екипа си от Глобал-Тест да се заемат с нелеката по думите му задача да налагат марките Testo и Vega в България, професионалният път на г-н Андронов е свързан с Института по изчислителна техника, НДК и Систематикс. Именно като служител в Систематикс през далечната вече 1989 г. поема сервизирането на изделията на немската компания Testo. От следващата 1990 г. отговаря и за представителството на Testo. В съдружие с Global Export, Германия, през 1994 г. създава Глобал-Тест, която и в момента представлява Testo в България. С другата немска компания Vega работи от 1997 г. Преди няколко години Глобал-Тест допълва дейността си, откривайки лаборатория по калибриране. "С труд, упоритост, разчитайки на високото качество на изделията с марка Testo и Vega, успяхме да достигнем днешните си пазарни позиции. И днес се стремим да бъдем една крачка пред конкурентите си, инвестирайки в разширяване на предлаганите продукти и услуги, повишаване на квалификацията на персонала, консултиране и сервизиране на изделията", коментира Румен Андронов. Приема членството на страната ни в ЕС не само като облекчаване на някои аспекти от търговската дейност, но и като необходимост от оптимизиране на стила и качеството на обслужване на клиентите.

Определям себе си

като скромен и затворен човек.

Правилата в бизнеса -

приемам само европейските.

Успешната бизнес стратегия

дължа на вродените си упоритост и бизнес нюх, както и на шанса, който съдбата ни дава само един път.

Измерителите на успеха

за мен са удовлетвореност на клиента и пълно задоволяване на нуждите и потребностите му от измервателна техника.

"Всяко зло за добро" в бизнеса -

Колкото пъти съм правил услуги и компромиси на клиенти, толкова пъти съм се разочаровал след това. Е, вече разбрах, че е по-добре да възприема европейския начин на общуване с клиента - учтив, но стриктно спазващ чисто търговските взаимоотношения.

Промените от членството в ЕС -

носят облекчение при вносния режим и повишаване на интереса от страна на чуждестранните ни партньори към българския пазар.

Невъзможната сделка за мен е

да доставя на българския клиент качествен професионален уред на много ниска цена, ако може и да е без пари, най-добре.

Търговският нюх -

имам го по наследство от баща ми, който дълги години работеше в сферата на външната търговия.

Приемствеността -

при мен е налице. Синът ми Звездомир Андронов оглави фирмата Тотал-Тест с предмет на дейност основно калибриране на уредите на Testo, както и наладката и пуска на нивомерите на Vega. Чакам дъщеря ми да завърши следването си в Германия, за да се включи в семейния бизнес.

Бих направил компромис -

не съм сигурен дали след разочарованията, които преживях, ще мога вече да направя компромис на някого.

Не си струва

да се ядосвам и хабя нерви за неща като заобикалящата ни мръсотия, наглото шофиране в София, корумпираната ни държавна администрация, след като на никой друг не му прави впечатление.

Предизвикателствата ми -

това съм АЗ и бизнесът ми.

Равносметката -

сигурно отстрани изглеждам преуспял човек и бизнесмен, но само аз си знам какво ми е коствало всичко, което съм постигнал до тук.

Кризите в бизнеса -

въпреки че в общонационален план кризите са много, в нашия бранш аз специално не помня такава. Имало е спадове и възходи, но криза - никога.

Добрите перспективи

са свързани с Европейския съюз и глобализацията.

Голяма моя радост

е да получа някаква тапия от някой закостенял държавен чиновник, без да давам рушвет.

"Обратната страна на медала"

е пак медал.

Най-смешният ми професионален гаф -

тази година на честването по повод 50-тата година от основаването на Тesto, след тържествената вечеря, която продължи до ранни зори, хърватският представител на компанията си забрави куфара в хотела, а пък аз си забравих моя куфар с отремонтирани инструменти в багажника на неговата кола. В крайна сметка всичко се разбра, чак когато той се прибрал в Загреб, а от хотела се обадили в Тesto, че някой си е забравил куфара.

Някой прекрасен ден

искам да се махна от София, въпреки че съм роден тук, и да се усамотя в някое малко курортно селце, където да нямам работа с клиенти.

Бих си пожелал

само здраве и да имам сили да издържа още десетина години до пенсия на това темпо.

 

 
Top