Рувекс показа новости от De Dietrich

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2006

De Dietrich залага на ефективност и екологосъобразност, увериха организаторите

Тридневен семинар, посветен на най-новите разработки в продуктовата гама на водещата мултинационална компания De Dietrich, организира българският й представител - фирма Рувекс. От 13 до 15 юни в Парк хотел Витоша в столицата специалисти от проектантски и инсталаторски фирми, с които Рувекс си партнира, проследиха с внимание лекциите, изнесени от Клод Нагел, инженер в De Dietrich. Разгледани бяха конструктивните специфики, експлоатационните възможности и монтажните особености на съвременни технически решения с марка De Dietrich. "В продължение на тристагодишната си история компанията залага на качество, надеждност и дълъг експлоатационен живот на произвежданите изделия. В отговор на тези цели, базирайки се на дългогодишния си опит в леярството, компанията разработи специален чугун с марка Eutectic, добиван при много специфичен производствен процес. На този чугун се дължат високата здравина и дълготрайност, осигуряващи 30 години експлоатационен живот при пълно натоварване на отливката; както и високата устойчивост на корозия и температурни шокове на котлите", заяви г-н Нагел. "Отоплителната инсталация е необходима инвестиция и, според бизнес философията на De Dietrich, трябва да осигурява не само комфорт, но едновременно с това да не вреди на околната среда и да пести енергия. За да изпълни амбициозните си цели, компанията инвестира в разработването на продукти с по-голяма производителност, ниска енергоемкост и висока екологосъобразност", допълни Клод Нагел. По време на семинара обстойно бяха разгледани новите

кондензни газови котли

на De Dietrich. Гамата обхваща стенни газови котли INNOVENS с мощност от 8 до 90 kW, стоящи котли ELIDENS с мощност от 18 до 48 кW и сериите С310 и 610 с мощност от 56 до 1146 kW. С интерес бе посрещнат най-новият модел кондензен стенен котел на De Dietrich, който е конструиран с иноксов топлообменник MCR. "Производството на котлите МCR тепърва стартира и българските клиенти могат да ги очакват през септември", съобщи лекторът. Сред нововъведенията в гамата котли е стандартно внедрената система Aquatronic, чрез която се решава съществуващият до момента проблем със закъснението в подаването на топла вода след отварянето на крана. "Aquatronic гарантира запас от топла вода, съдържаща се в буферен резервоар. По този начин осигуряването на топла вода с оптимална температура при самото отваряне на крана вече не е само добро пожелание. Още повече, постоянството на температурата на горещата вода през цялото време на работа на системата е гарантирано", увери лекторът. Технически функцията се реализира, като турбинният детектор подава информация на електронната система, с която е оборудвано командното табло на котела, за изразходваното количество топла вода. По тази начин мощността на котела се настройва с висока точност спрямо потреблението и се оптимизира разходът на енергия.

Друга много актуална разработка на De Dietrich, стандартно вградена в котлите от гамата, е системата Active Condens System, която осигурява бързо подгряване на необходимото количеството битова гореща вода и висока енергийна ефективност, увериха домакините на събитието. Обект на разглеждане в семинарната програма бе и новата антикорозионна защита Titan Active System със самоадаптиращ се електрически анод на De Dietrich. Системата Titan Active предпазва вътрешността на резервоара от ръжда и не изисква поддръжка, бе съобщено на семинара.

Управлението на котлите

с марка De Dietrich вече се осъществява от най-новото, трето поколение управляващи блокове от гамата Diematic. "Новата разработка е ефективна, прецизна и лесна за употреба. Сред спецификите й е стандартно вградената функция за контрол коректността на работа на отоплителната система. Diematic 3 осъществява контрол на всички отоплителни кръгове и каскади на инсталацията. Програмирането и мониторингът на температурата в отоплителната инсталация и на битовата гореща вода, както и настройката на времевите периоди на работа на котела, са лесни за обслужване", подчерта Клод Нагел.

Особено внимание в семинарната програма бе отделено на новата концепция на De Dietrich по отношение на слънчевите системи. "Компанията акцентира върху модулните слънчеви системи DIETRISOL, изградени на принципа "всичко в едно", заяви лекторът. Системите обхващат слънчев модул, резервоар, бойлер, помпа, звено за управление и свързващи тръби. DIETRISOL се изграждат на базата на разнообразие от слънчеви колектори - плоски със селективната повърхност PRO и ECO и тръбни POWER", информира лекторът. Интерес предизвикаха и новите комбинирани бойлери за домакинска топла вода и отопление на De Dietrich, включващи и резервоар за акумулирана топлина DIETRISOL QUADRO. Сред спецификите им е вградената автоматична защита от прекомерно нагряване през лятото и замръзване през зимата.
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top