Създадена е GE Fanuc Intelligent Platforms

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 9, 2007

Компанията обединява направленията GE Automation, GE CNC и GE Embedded Systems

 

GE Fanuc, водещ разработчик на соф­туерни и хардуерни решения в областта на автоматизацията, взе решение да обедини трите си направления Automation, CNC и Embedded Systems, бе оповестено в официално прессъобщение на компанията. Целият бизнес на направленията, включително мащабното портфолио от продукти, системи, решения и услуги на GE Automation, GE CNC и GE Embedded Systems, вече ще се предлага под наименованието GE Fanuc Intelligent Platforms. „Дълги години ние инвестираме в нови технологии, разработване на нови продукти и разширяване на бизнес възможностите ни. GE Automation, GE CNC и GE Embedded Systems са сред движещите сили в развитието на автоматизацията. Търсейки синхрон между общите цели и съвременната визия на компанията GE Fanuc сред клиентите й от целия свят от различни браншове, свързващи я с различни наименования на отделните направления, създадохме GE Fanuc Intelligent Platforms", коментират от GE Fanuc.

Както е известно на читателите на списание Инженеринг ревю, американската компания GE и японската компания Fanuc създадоха джойнт-венчъра GE Fanuc. "Основна мисия на компанията от момента на създаването си през 1987 г. до днес е да разработва технологии за контрол и да предлага услуги за повишаване възможностите на съвременната автоматизация в цял свят", поясняват от Метроник Системс, официален дистрибутор на GE Fanuc Intelligent Platforms за България. През годините GE Fanuc се разраства чрез придобиването на множество водещи търговски марки от областта на автоматизацията, в това число Total Control Products, CimWorks, DataViews Corporation, AFE Technologies, Computer Dynamics, VMIC, Intellution, SBS, Condor и Radstone. „Вероятно и за в бъдеще глобалната електронна индустрия ще продължи да концентрира бизнес активите си около избрана група печеливши технологии. Това съсредоточаване е в ход от много години, през които успяхме да запазим умението си да се приспособяваме адекватно към потребностите на клиентите", коментират от GE Fanuc.

"GE Fanuc Intelligent Platforms е част от GE Enterprise Solutions от корпоративната структура на компанията GE", допълват от Метроник Системс.
Новият Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии/2024

Специален брой: Иновации за автомобилната индустрия - оборудване и технологии-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top