Семинар на България Терм за WATTS Industries

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2007

Събитието представи гамата абонатни станции Domo Solution

В средата на септември България Терм бе домакин на семинар, тематично насочен към съвременни решения за отопление от марките WATTS Industries Italia и Projectclima. Събитието по традиция се проведе в хотел "Принцес" в столицата. На представянето бяха поканени партньори и клиенти на компанията от инсталаторски, проектантски и инженерингови фирми. Лектори на семинара бяха Федерико Йоп и Алфредо Кучинели от Watts Industries Italia, водещ производител на компоненти за отоплителни, климатични и водопроводни инсталации, и Андреа Дипиетромария от италианската компания за дизайнерски радиатори Projectclima.

Акцент в презентациите бе поставен върху гамата апартаментни абонатни станции Domo Solution на WATTS Industries Italia, която включва три основни изделия - DomoCompact, DomoCal и DomoRadiant, специално разработени за приложение в жилищния сектор. И трите системи са подходящи за използване в сгради, свързани към централна или локална топлоснабдителни системи. Абонатните станции DomoCompact захранват с топлинна енергия вътрешната отоплителна инсталация. "Възможността за регулиране на постъпващата топлинна енергия при абонатните станции DomoCompact създава необходимите предпоставки за реализиране на икономии и постигане на високо ниво на индивидуален комфорт", заяви лекторът Алфредо Кучинели. За разлика от модела DomoCompact, DomoCal отчита консумацията и на топлинна енергия за отопление, и за битово горещо водоснабдяване. "Това е възможно, благодарение на двете температурни сонди, монтирани съответно върху подаващата и връщащата тръба за БГВ и разходомер. Абонатните станции DomoCompact и DomoCal предоставят възможност и за дистанционно отчитане на данните. DomoRadiant представлява предварително монтирана колекторна група за захранване на ниско и високо температурни отоплителни инсталации в сгради. Подходяща е както за управление на подаваната топлинна енергия към радиаторна инсталация, така и за регулиране на подово отопление. Управлението се осъществява от мултифункционален вентил, патентован от WATTS Industries.

Апартаментните абонатни станции Domo Solution се предлагат със специален софтуер, улесняващ проектирането на инсталации с абонатните станции от серията. Софтуерът е достъпен за всички потребители и предлага около 1500 готови чертежа и подробни технически спецификации на моделите, увериха домакините на семинара.

 
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top