Семинар на Хидак запозна с тенденции в хидравликата

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 7, 2006

Тематични акценти на събитието бяха решения за автоматично пречистване и диагностика

От 29 до 30 септември т.г. фирма Хидак бе домакин на традиционния годишен семинар, който представителството на водещия немски производител организира ежегодно за клиентите си от българската индустрия. Мястото на провеждане на събитието също бе традиционно - Спа Хотел Хисар в курортен комплекс Хисаря. Като тематика събитието бе насочено към всички аспекти на процеса, свързан с обработка, пречистване, контрол и диагностика на индустриални масла и процесни течности. Гости на събитието бяха специалисти от различни индустриални браншове, включително черна и цветна металургия, тежко машиностроене, енергетика, нефтопреработвателна промишленост, производство на хартия, химическа индустрия и др.

"Поради огромния интерес на участниците към изнесените доклади и положителните впечатления от представянето на отделните лектори оценяваме високо ползите от провеждането на подобни събития. За следващото издание на семинара през 2007 г. ще акцентираме върху решения на конкретни инженерни проблеми от производствени предприятия в България, съчетавайки техническата с икономическата обосновка на ползите и предимствата за клиента", оценява проведеното събитие Весела Чочева, маркетинг мениджър на Хидак. "Доволни сме и от мястото на провеждане на семинара и вероятно ще го запазим. Планираме да изненадаме гостите на следващия семинар с томбола, победителят от която ще спечели двудневен безплатен престой в хотела след края на семинара", допълва тя.

Тематика на събитието

В рамките на семинарната програма бе представено цялото продуктово портфолио на немската компания HYDAC. Домакините използваха събитието, за да представят нови продуктови разработки на компанията в областта на автоматичното пречистване на процесни течности и диагностиката на хидравлични системи с помощта на компактни електронни измервателни уреди. "Инвестицията в подобни маркетингови мероприятия си заслужава, тъй като разкрива големи възможности за личен контакт със специалисти от областта на техническата поддръжка на хидравлични системи, производството на хидравлични компоненти и хидравлични масла за тях, с лаборанти от водещи лаборатории в страната, които разполагат с обстойна и актуална представа за качеството на доставяните в България индустриални масла", заяви инж. Красимир Методиев, управител на Хидак. "Надяваме се, специалистите, които имахме честта да бъдат наши гости, да са съчетали получаването на най-актуална техническа информация в областта на хидравликата с възможностите за отдих и почивка, които предлага курортът Хисаря", допълва той.

Акценти в програмата

Специално внимание бе обърнато на преносимите диагностични уреди от серията HMG 3000 на HYDAC. Разработени са специално за сервизиране, поддръжка, пускане в експлоатация, работа в лабораторни условия, конструиране на нови изделия, подчертаха лекторите. "Уредът HMG 3000 предлага възможности за едновременна обработка на информация от десет сензора, способност за измерване на динамични процеси с висока скорост, строене на криви в реално време и многобройни допълнителни възможности. Приборът разполага с 3.5-инчов графичен цветен дисплей, което улеснява комуникацията с него. Към диагностичния уред могат да се присъединяват всички преобразуватели, както и стандартни сензори от други производители", поясниха техническата спецификация на прибора от Хидак.

Тематичен акцент на семинара бе и инсталацията за обработка на нисковискозни течности с обратна промивка BTU. Представлява автоматична инсталация с интегриран самопочистващ се филтър, след който отпадният флуид преминава през два допълнителни филтъра за пълна очистка. В резултат на това се постига пълна филтрация на обработваната течност, без загуби. Като елементна база системата би могла да обхваща управляващ блок, нивоуказател, помпа и резервоар (опционално).
Top