Семинар за продукти на Renesas проведоха Glyn и Универсал 98

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 8, 2007

На 7 ноември специалисти от водещи български фирми, работещи в областта на проектирането и производството на електроника и embedded системи, се събраха в софийския хотел Витоша на семинар за продуктите на Renesas. Организиран от германската дистрибуторска компания Glyn и българския й партньор Универсал 98, той бе посветен на микроконтролерната платформа M16C.

Семинара откри Павел Ротенбауер от Renesas с експозе, посветено на японската компания (обединяваща полупроводниковите производства на Mitsubishi и Hitachi) и нейното портфолио. За целеви области за приложение на микроконтролерите на Renesas лекторът определи индустриалната и сградната автоматизация, управлението на ОВК съоръжения, системите за сигурност, комуналните измервателни устройства, автомобилостроенето и др.

Кристиан Шауб от Glyn подробно разгледа 8-битовата фамилия R8C/Tiny. Като предимства той открои наличието на M16C ядро, едно захранващо напрежение, възможността за репрограмиране без спиране на процесора, ШИМ таймерите, улесняващи реализацията на управления на електродвигатели, както и вариантите с CAN и LIN функционалност. Микроконтролерните фамилии M16C и M 32C бяха във фокуса на представянето на Томас Рокланд от Glyn. Той подчерта, че през последните 10 години серията M16C няма промени в разположението на изводите (пинаута). Ниската консумация е предимство при използването й в автономни измервателни устройства. Устойчивосттта на смущения и ниското ниво на генериран електронен шум също са сред особеностите на фамилията, които я правят подходяща за индустриални приложения. Лекторът представи и разработените от Glyn икономични стартер китове за M16C.
Top