Семинар за ВиК специалисти на Oventrop

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2006

Събитието показа новости от продуктовата гама на компанията

И българският офис на Oventrop се нарежда сред фирмите, включили в годишната си маркетингова програма летен семинар. На 11 юли т.г. в натоварения откъм събития в бранша Парк Хотел-Витоша се проведе семинар, посветен на новости в продуктовата гама на немския производител Oventrop. Презентацията уважиха повече от тридесет специалисти от проектантски, търговски и инсталаторски фирми, занимаващи се с изграждане на ОВК инсталации. Семинарът бе открит от Пламен Латев, ръководител на представителството на Oventrop в страната. "Целта на откритото в края на миналата година представителство на компанията в България е да установи трайни бизнес контакти с фирми, занимаващи се с търговия на едро на ОВК компоненти от цялата страна. Както в целия свят, така и в България, политиката на Oventrop за пазарно присъствие включва изграждане и поддържане на мащабна дистрибуторска мрежа. Компанията не продава директно на крайните потребители, а работи чрез партньорски фирми", коментира стратегията на Oventrop за присъствие в България г-н Латев. "Oventrop има 155-годишен опит в производството на арматура от месинг и бронз. Дългогодишната история на компания е гаранция за високото качество на произвежданите изделия и коректната към клиентите й пазарна политика", запозна накратко гостите на семинара с историята на Oventrop Пламен Латев.

Системите за подово отопление

на Oventrop бяха обект на специална презентация в рамките на семинарната програма. Разгледана бе системата за повърхностно отопление и охлаждане Cofloor, която по думите на г-н Латев е разработена в съответствие с най-съвременните изисквания за ергономичност и надеждност на работа. "Малко ОВК специалисти в България знаят, че Oventrop е производител не само на арматура, но и на широка гама компоненти за икономична изолация на различни системи за полагане на тръби", заяви Пламен Латев. "Продуктовата програма на компанията включва релефни плочи, система със скоби (изолираща основа и сгъваема плоча), релсова система, система сухо строителство, окантващи изолационни ленти, колектори от неръждаема стомана, компоненти за регулиране на хидравличния баланс, кутии за колекторите, отоплителни тръби и т.н.", допълва г-н Латев. Всички компоненти на системите за подово отопление са съгласувани помежду си и са разработени в съответствие с най-модерните технологии в момента", увериха организаторите присъстващите специалисти.

Щранг регулиращи вентили

Продуктовото портфолио на Oventrop включва пълен набор от арматура, необходима за поддържане на хидравличния баланс в отоплителните и охладителните инсталации. "Продуктите се предлагат като самостоятелни елементи и като цялостна система, което позволява за всяка практическа задача да бъде намерено най-доброто решение", заяви Пламен Латев. Щранг регулиращите вентили на компанията са подходящи за монтаж както в подаващата, така и във връщащата тръба на инсталациите. Стандартно всеки щранг регулиращ вентил на Oventrop съвместява пет функции - предварителна настройка, измерване, изолиране, пълнене и източване, подчертаха домакините на семинара.

Други предимства на арматурата са малка загуба на налягане, възможност за фланцево или резбово присъединяване, както и Victaulic връзка, патентовано от компанията подреждане на измервателните точки (функционалните елементи са разположени само от едната страна, което улеснява монтажа и обслужването на вентила) и др. Гамата щранг регулиращи вентили на Oventrop включва и модели, специално изпълнение за морска вода, както и такива с максимална температура на работния флуид от 150 оС.

Oventrop произвежда и регулатори на дебит, трипътни и четирипътни вентили и разнообразие от модели арматура за хидробалансиране, стана известно на семинара. В България е позната и като водещ производител на радиаторни вентили и термостатни глави. По време на семинара бе представен и най-новият продукт на Oventrop

DynaTemp 100/16

който е предназначен за регулиране на температурата в отделно помещение през LAN-мрежи. Продуктът предлага възможност за програмиране, което го прави особено подходящ за административни и офис сгради.

Високите температури извън семинарната зала предопределиха и интереса от страна на присъстващите специалисти към соларните инсталации на Oventrop. Компанията предлага "сърцето" на една соларна инсталация - помпена група в комплект с цялата необходима арматура за контрол и безопасност на инсталацията, бе обявено на семинара. Специално внимание бе обърнато на продукта Regusol E 130, който поддържа цифровите функции - регулиране на температурните разлики, охлаждане на резервоара, защита на инсталацията, защита на колектора, защита от замръзване и др.
Top