Сентилион определен за официален комплексен представител на ERSA

Начало > Накратко > Сп. Инженеринг ревю - брой 1, 2006

От началото на годината Сентилион е официален комплексен представител на ERSA за България, съобщи инж. Любомир Дойчев, мениджър маркетинг и продажби в българската фирма. "Дългогогодишното партньорство на "Сентилион - производство и търговия" с германския производител на технологично оборудване, поялници, станции за ремонт, оптически системи за контрол, машини за спояване на SMD елементи, спойка вълна и селективно спояване създаде своеобразен технологичен мост между европейските компании и българските фирми за електронен монтаж", подчертава инж. Дойчев.

Няколко месеца преди спирането на употребата на Pb, Cd, Cr, Hg и увреждащи здравето разтворители, технологичното обновяване в Сентилион вече е факт. Фирмата разполага с всички машини, отговарящи на изискванията за безоловен електронен монтаж, сред които складово стопанство за съхранение в инертна среда и reflow оборудване за спояване в N2 среда. Наскоро бяха монтирани и пуснати в експлоатация нови машини за селективно спояване и нормална спойка вълна на ERSA, осигуряващи безоловно спояване в инертна среда.

"От средата на 2005 г. екипът на Сентилион, отначало експериментално, започвайки от малки серии и достигайки до редовно производство на поръчки за клиенти от Европейския съюз, постепенно овладя особеностите в процесите, проблемите пред логистиката и обработката на елементите, свързани с прехода към безоловно производство" заяви инженер Дойчев.
Top