Шнайдер Електрик България:

Начало > Събития > Сп. Инженеринг ревю - брой 5, 2007

Индустриалната автоматизация е сред приоритетите ни

С мащабен семинар, организиран в началото на юни, Шнайдер Електрик България потвърди амбициите си да играе все по-активна роля на пазара на средства и системи за индустриална автоматизация в страната. И тази година домакините заложиха на курорта Златни пясъци, в който от 4 до 6 юни на поканата на Шнайдер Електрик България се отзоваха специалисти от всички сфери на промишлеността. Според установените от Шнайдер Електрик България традиции, всички лекции имаха практическа насоченост. Характеристиките на повечето нови предложения в гамата на Schneider Electric бяха представени чрез реално действащи стендове. И отново по традиция, домакините заложиха на комбинация между полезна професионална информация и забавно-развлекателна програма, най-голямата атракция в която, според коментари на участници, бе посещението на мидена ферма.

В отговор на въпроса за значението, което Шнайдер Електрик България отдава на пазара на средства за индустриална автоматизация, маркетинг директорът Милен Колев коментира, че от няколко години

компанията
инвестира сериозно

в това направление. "Причините са в сериозния пазарен ръст в световен мащаб. Освен това все повече партньори и клиенти се ориентират към цялостни решения за автоматизация на процеси. Всеки сериозен доставчик би следвало да бъде готов да отговори на тези тенденции", допълва г-н Колев.

В областта на индустриалния контрол и автоматизация Schneider Electric е добре позната с търговската марка

Telemecanique

"Това е емблематична марка за качество и надеждност. През последните години Schneider Electric присъедини компании, тясно специализирани в индустриалния контрол и автоматизация. Сред тях са Kavlico Corporation, която е производител на датчици с широка област на приложение, включително позиционни, за налягане и други, както и ELAU AG, тясно профилирана в производството на сервозадвижвания и автоматизацията на машини. Когато говорим за компании от структурата на Schneider Electric, не бихме могли да пропуснем и BEI Technologies, производител на специализирани датчици и енкодери, VA TECH ELIN, водеща в областта на честотните задвижвания, както и Citect - последната придобивка, с която Schneider Electric разшири пазарните си позиции в съвременните SCADA системи", коментира Милен Колев.

Сред продуктовите групи в областта на индустриалната автоматизация, които представляват

пазарен приоритет
за Шнайдер Електрик България

Петър Николов, мениджър Продуктова оферта посочи пълната гама панели и индустриални дисплеи, новия контролер M340 с лесно конфигуриране на CANopen комуникация, платформата Vijeo Citect, както и честотните регулатори и задвижвания от гамите Altivar и Lexium.

"Сред новостите в продуктовата гама на Schneider Electric, представени на индустриалния семинар, бяха Altivar 71, разработен специално за задвижване на синхронни двигатели с обратна връзка, Altivar 21 - специализиран продукт за ОВК приложения, както и новият софтуер за програмирането му. Представихме и новото управление на сервозадвижвания Lexium05, както и новостите в гамата Tropico за управление и контрол на температурата в индустриални табла Himel. Специално внимание отделихме и на новостите в европейското законодателство, свързани с приложението на гамата Preventa - устройства и модули за безопасна работа на персонала", допълва г-н Николов.

В рамките на тазгодишния семинар по Индустриален контрол и автоматизация бе представена

новата
платформа
за индустриална автоматизация

на Schneider Electric - Vijeo-Citect, която се предлага на пазара от края на юни т.г. "Сред спецификите й са безплатна среда за разработка, отсъствие на ограничения в броя работни точки, висока производителност, бързодействие, независещо от броя на точките в системата, вградено резервиране, модулна, мащабируема архитектура клиент-сървър, лесно конфигуриране, възможност за генериране на бързи трендове и допълнителни приложения за анализ на процеса, много добри графични възможности, както и отвореност на системата с поддръжка на повече от 200 драйвера за PLC-та", коментира Милен Парушев, продуктов мениджър Индустриална автоматизация в Шнайдер Електрик България.

Потенциални потребители на Vijeo-Citect са инженери, технолози и интегратори на системи за индустриална автоматизация от всички сектори на индустрията, включително производство и преработка на храни, минна промишленост, металургия, летища, преработка и транспортиране на нефт и газ, нефтохимия, водни стопанства и др.

 
Новият Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо и устойчиво производство/2024

Специален брой: Продукти и решения за енeргоспестяващо  и устойчиво производство-2024

  ЧЕТЕТЕ БРОЯ ОНЛАЙН

ВСИЧКИ СТАТИИ | АРХИВ

Top