Siemens присъедини Kuehnle, Kopp&Kausch и Opto-Control

Начало > Пазар > Сп. Инженеринг ревю - брой 6, 2006

Лятото бе активен сезон и за Siemens по отношение на структурното развитие на концерна. През юли един от най-големите пазарни играчи на Стария континент "погълна" немските компании Kuehnle, Kopp&Kausch и Opto-Control.

Първата от компаниите Kuehnle, Kopp&Kausch е специализирана в развоя, производството и пазарната реализация на парни турбини с изходна мощност до 5 MW, турбокомпресори и индустриални вентилатори, се твърди в прессъобщение, разпространено от Siemens по повод сделката. Компанията Kuehnle, Kopp&Kausch, която вече е част от структурата на Siemens Power Generation Group, има оборот от 270 млн. евро за миналата година. В официалния документ се посочва още, че сделката подлежи на разгеждане от европейската антитръстова комисия.

"С присъединяването на Kuehnle, Kopp&Kausch ние разширихме портфолиото си от продукти с индустриално приложение и вече можем да предлагаме модели с по-малка изходна мощност. По този начин гамата ни от парни турбини вече покрива по-широк обхват. Също така, вече предлагаме по-малки стандартни машини в допълнение към големите газови компресори", заявява по повод сделката Клаус Вогес, президент на Siemens Power Generation. "В същото време присъединяването на Kuehnle, Kopp&Kausch ни осигурява достъп до развиващи се пазарни сегменти в Азия и Северна Америка, както и до нови клиентски групи в областта на водоподготовката и водопречистването", допълва г-н Вогес.

Втората компания - Opto-Control, е специализирана в производството на автоматични оптически системи за инспекция. Със сделката Siemens добавя високопрецизни системи за инспекция към гамата си машини за повърхностен монтаж Siplace. Opto-Control ще бъде интегрирана към структурата на дивизията Electronics Assembly Systems на Siemens Automation and Drives, се посочва в прессъобщението, което Siemens разпространи по повод сделката. Системите за инспекция на Opto-Control са напълно автоматизирани и използват най-новите тримерни технологии в областта на сензорите с цел високоскоростно откриване на дефекти при спояване и разполагане на печатните платки, се твърди още в документа.
Top